آیا مصالح خریداری شده توسط کارفرما براساس تبصره 81، در تاخیرات مالی پروژه، منظور میگردد؟
ایا تبصره ۸۱ جز تعهدات مالی لایحه تاخیرات اعمال میگردد یا خیر
ضرایب قابل اعمال به مصالح پایکار در قرارداد های سرجمع
ضرایب قابل اعمال به مصالح پایکار در پیمان اجرای کارهای ساختمانی به صورت سرجمع کدام است؟
بهای مصالح پای کار در قرارداد های سرجمع
به استناد مفاد بند ج ماده 11 متن پیمان اجرای کارهای ساختمانی به صورت سرجمع، بهای مصالح پایکار در اینگونه قراردادها بر اساس فهرست مصالح پایکار منضم به پیمان و با اعمال شاخصهای رشتهای به کار رفته در برآورد طبق دستورالعمل و با ضریب 1/25 منظور میشود. اینک نظر به این که در بند 3 پیوست شماره 1 مربوط به مصالح فهرست بهای رشته ابنیه سال 1388 به ضرایب 70 درصد و ضریب پیشنهادی پیمانکار نیز اشاره شده است، آیا ضرایب مذکور به مصالح پایکار در قراردادهای سرجمع تعلق میگیرد یا خیر؟
نحوه صحیح اعمال مصالح پایکار در صورت وضعیت موقت و قطعی چگونه می باشد؟
در رسیدگی به صورت وضعیت تعدیل یکی از پیمانکاران اختلافی بین مشاور و پیمانکار به شرح زیر وجود دارد:
پیمانکار از طریق برگزاری مناقصه انتخاب شده و قرارداد بر اساس فهارس بهای سال 1383 منعقد گردیده و شاخص مبنا جهت محاسبه تعدیل سهماهه اول سال 1384 می باشد. به دلیل انجام کار تا 1/25 برابر مبلغ اولیه پیمان، پیمانکار مشمول ماده 48 شرایط عمومی پیمان گردید و به کار وی خاتمه داده شد. میلگردهای موجود در کارگاه (مصالح پای کار) به قیمت روز در زمان خرید و با اعمال ضریب بالاسری (1/3) در صورت وضعیت قطعی به پیمانکار پرداخت گردید و در نتیجه صورت وضعیت تعدیل قطعی پیمانکار در این بخش به دلیل صفر شدن مقدار میلگرد پای کار مشمول تعدیل، منفی شده و این امر موجب اعتراض پیمانکار گردیده است.
به زعم پیمانکار در محاسبه صورت وضعیت تعدیل قطعی میبایست میلگردهای یاد شده را در محاسبات صورت وضعیت تعدیل موقت که وجه آن را پیش از این پیمانکار دریافت نموده است نادیده انگاشت و منظور ننمود.
با توجه به موارد پیش گفته، نحوه صحیح اعمال میلگردهای پای کار در صورت وضعیت موقت و قطعی چگونه می باشد؟
دوره شخص برای محاسبه تعدیل مصالح پای کار و تعدیل صورت وضعیت کارکرد چه زمانی است؟
در یک پروژه کارفرما طی سالهای 1386 و 1387 حدود دو هزار تن میلگرد از محل خرید سالهای قبل تحویل پیمانکاران خود نموده و توافق گردیده که قیمت آنها بر اساس نرخ مصالح پای کار مندرج در فهرست بها منضم به پیمان از صورت کارکردهای پیمانکار کسر گردد.
لذا با توجه به این که قراردادهای منعقده مشمول تعدیل آحاد بها بوده و زمان ورود میلگردها به کارگاه (ابتدای شروع پروژه) با زمان مصرف آنها متفاوت است و مبنای کسر مبلغ میلگردها از پیمانکار بر اساس تاریخ مصرف و در صورت وضعیت مناسب با آن بوده، دوره شخص مربوط برای محاسبه تعدیل مصالح پای کار و تعدیل صورت وضعیت کارکرد چه زمانی است؟
تعدیل مصالح پای کار چگونه محاسبه میگردد
در صورت خاتمه پیمان هزینه حمل مصالح پای کار بر عهده کیست؟
در مقطعی از یک پروژه، کارفرما عملیات را متوقف و خاتمه پیمان را به پیمانکار ابلاغ نموده است. در این راستا کلیه مفاد ماده 48 شرایط عمومی پیمان در خصوص محاسبه ادعاهای پیمانکار رعایت گردیده و به جز نحوه محاسبه هزینه مصالح پایکار موجود در کارگاه، سایر بندها با پیمانکار مورد توافق واقع شده است ولی در خصوص مورد یاد شده پیمانکار ادعا میکند «کارفرما میبایست در پرداخت هزینه مصالح پایکار علاوه بر هزینه مندرج در فاکتور و اعمال ضریب بالاسری قرارداد بر آن، هزینههای متعلقه در خصوص بارگیری، حمل و تخلیه مصالح در محل کارگاه را نیز پرداخت نماید به نحوی که ضریب بالاسری قرارداد بر مجموع هزینه فاکتور و هزینههای حمل اعمال گردد.
با توجه به شرح فوق، آیا با اعمال ضریب بالاسری قرارداد (به عنوان ضریب 3/1) بر روی هزینه مندرج در فاکتور خرید مصالح پایکار، سایر هزینههای متعلقه نظیر بارگیری، حمل و تخلیه مصالح نیز پوشش داده می شود یا خیر؟