تحلیل جایگاه مدیر پیمان و مدل‌های قراردادی آن در صنعت ساخت کشور

نویسندگان: دکتر امین الوانچی – مهندس محمدامین غفاری روش مدیریت پیمان ( یا پیمان مدیریت) روشی است که طی آن خدمات مدیریتی در پروژه‌های صنعت ساخت به مدیر پیمان که فردی ذی‌صلاح در زمینه اجرای پروژه می‌باشد، واگذار می‌شود. زمانی که کارفرما از دانش، مهارت و تجربه کافی برخوردار نباشد، منابع اجرایی کافی در اختیار نداشته باشد، زمان کافی برای اجرای پروژه نداشته باشد و…

تورم در پرداخت بدهی پیمانکار – نکته‌ای از خسارت تاخیر تادیه

یکی از مباحث مهم در زمینه محاسبه ضرر و زیان، خسارت تاخیر تادیه اصل بدهی می باشد که عموما با بار مالی زیادی همراه است. عدم رعایت موارد ذکر شده در این ویدئو موجب تحمیل خسارت زیادی به پیمانکاران خواهد شد. شما می توانید جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید. مطابق با ماده 522 قانون آیین دادرسی مدنی، به دلیل…

تعدیل مصالح پای کار به چه صورت است؟

مصالح پای کار چیست؟ مصالح پای کار به مصالحی گفته می‌شود که برای اجرای عملیات قرارداد مورد نیاز است. این مصالح با توجه به برنامه زمانبندی، در طرح جانمایی پروژه یا انبار نگهداری می‌شود و باید طوری نگهداری شوند که قابل اندازه‌گیری از طرف تیم نظارتی باشد. قطعات پیش ساخته و تجهیزاتی که در اجرای موضوع پیمان، با اجازه کارفرما و زیرنظر مهندس مشاور،…
پایگاه دانش

ضریب منطقه‌ای چیست؟

قیمت‌های مندرج در فهرست بها با توجه به هزینه‌های مناطق شهری تعیین شده است. ضرایب منطقه‌ای جهت محاسبه هزینه در مناطق دورافتاده و غیر شهری استفاده می‌شود. برای اینکه قیمت‌های موجود در فهارس بها عمومیت داشته و در همه جای کشور قابل استفاده باشد و با توجه به اینکه قیمت‌های پایه فهارس بهاء بر اساس انجام عملیات در تهران مورد محاسبه قرار گرفته است،…

مالکیت شناوری

در این ویدیو در خصوص مفهوم مالکیت شناوری صحبت شده است. شناوری نشان‌دهنده حدود مجاز ریسک “risk allowance” تاخیر یک فعالیت است و مالکیت شناوری نشان‌دهنده این است که چه کسی می‌تواند از مزایای استفاده از آن بهره‌مند شود. آیا این کارفرما است که می‌تواند به اندازه‌ی شناوری یک فعالیت، در آن تغییر ایجاد کند یا این پیمانکار است که خودش برنامه زمان‌بندی را…

مقایسه تاخیرات مالی در ایران و دنیا

بررسی تاخیرات پروژه‌ها عموما به دو شکل تاخیرات فنی و مالی در کشورها نجام می شود. تاخیرات فنی در واقع همان تاخیراتی هستند که ناشی از عوامل فنی کار هستند مثل تاخیر در ابلاغ نقشه‌ها یا تاخیر در تحویل و تجهیز کارگاه‌ها، این نوع از تاخیرات با استفاده از روش‌هایی مثل روش‌های مبتنی بر مسیر بحرانی آنالیز می شوند. اما تاخیرات مالی ناشی از…

هزینه‌های آزمایشگاه

در این ویدیو راجع به سه دسته از هزینه‌های آزمایشگاه مطابق فهرست بهای سازمان برنامه و بودجه صحبت می‌شود. دسته اول: مربوط به آزمایش‌های راه‌اندازی است، برای مثال راه‌اندازی تاسیسات ساختمان، آب‌بندی یا قیرگونی. هزینه این آزمایش‌ها در دل ردیف‌های فهرست بها دیده شده است. دسته دوم: مربوط به آزمایش‌های مصالح است، برای مثال آزمایش میلگرد که پیمانکار باید قبل از خرید میلگرد این…

هزینه‌های بالاسری و انواع آن

یکی از مباحث مهم در زمینه مدیریت ادعا مربوط می‌شود به بالاسری هزینه‌های پروژه شامل دو دسته هزینه‌های مستقیم و غیر مستقیم می‌شود. هزینه‌های مستقیم در واقع همان منابع و مصالحی هستند که در طول پروژه مورد استفاده قرار می‌گیرند. هزینه‌های غیر مستقیم، به دو دسته بالاسری عمومی و بالاسری پروژه تقسیم می‌شود؛ بالاسری عمومی را نمی‌توان به پروژه خاصی اختصاص داد مثل هزینه‌های…

اصول پایه تحلیل تاخیرات

در این ویدیو درباره‌ی 5 اصولی که کتاب ترانر برای تحلیل تاخیرات عنوان کرده صحبت می‌شود: فقط تاخیرات در مسیر بحرانی هستند که می‌توانند باعث تاخیر در پروژه شوند هر تاخیری در مسیر بحرانی لزوما باعث تاخیر در پروژه نمی‌شود مسیر بحرانی طولانی‌ترین مسیر روی شبکه فعالیت است مسیر بحرانی می‌تواند شیفت و یا تغییر پیدا کند تاخیر فعالیت و تاخیر پروژه لزوما یکسان…
اختلال در پروژه های عمرانی

اختلال (Disruption) در پروژه چیست؟

راهنمای AACE 29R-03 اختلال (Disruption) را به دو شکل تعریف کرده است: «اختلال (فعالیت یا رویداد) در پیشرفت منظم یک پروژه یا فعالیت(ها)». در واقع اختلال تاثیری است که یک تغییر بر روی کار معمول گذاشته و عمدتا خود را به صورت تاثیر نامطلوب روی بهره‌وری نیروی کار نشان می‌دهد. «اختلال در برنامه زمانبندی» هر گونه تغییر نامطلوب در برنامه زمانبندی است که ممکن…
۳۰ درصد تخفیف برای ۱۰ نفر اول در دوره آنلاین مدیریت ادعاثبت نام
+