تورم در پرداخت بدهی پیمانکار – نکته‌ای از خسارت تاخیر تادیه

یکی از مباحث مهم در زمینه محاسبه ضرر و زیان، خسارت تاخیر تادیه اصل بدهی می باشد که عموما با بار مالی زیادی همراه است. عدم رعایت موارد ذکر شده در این ویدئو موجب تحمیل خسارت زیادی به پیمانکاران خواهد شد. شما می توانید جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید. مطابق با ماده 522 قانون آیین دادرسی مدنی، به دلیل…
پایگاه دانش

ضریب منطقه‌ای چیست؟

قیمت‌های مندرج در فهرست بها با توجه به هزینه‌های مناطق شهری تعیین شده است. ضرایب منطقه‌ای جهت محاسبه هزینه در مناطق دورافتاده و غیر شهری استفاده می‌شود. برای اینکه قیمت‌های موجود در فهارس بها عمومیت داشته و در همه جای کشور قابل استفاده باشد و با توجه به اینکه قیمت‌های پایه فهارس بهاء بر اساس انجام عملیات در تهران مورد محاسبه قرار گرفته است،…

مالکیت شناوری

در این ویدیو در خصوص مفهوم مالکیت شناوری صحبت شده است. شناوری نشان‌دهنده حدود مجاز ریسک “risk allowance” تاخیر یک فعالیت است و مالکیت شناوری نشان‌دهنده این است که چه کسی می‌تواند از مزایای استفاده از آن بهره‌مند شود. آیا این کارفرما است که می‌تواند به اندازه‌ی شناوری یک فعالیت، در آن تغییر ایجاد کند یا این پیمانکار است که خودش برنامه زمان‌بندی را…

مقایسه تاخیرات مالی در ایران و دنیا

بررسی تاخیرات پروژه‌ها عموما به دو شکل تاخیرات فنی و مالی در کشورها نجام می شود. تاخیرات فنی در واقع همان تاخیراتی هستند که ناشی از عوامل فنی کار هستند مثل تاخیر در ابلاغ نقشه‌ها یا تاخیر در تحویل و تجهیز کارگاه‌ها، این نوع از تاخیرات با استفاده از روش‌هایی مثل روش‌های مبتنی بر مسیر بحرانی آنالیز می شوند. اما تاخیرات مالی ناشی از…

هزینه‌های آزمایشگاه

در این ویدیو راجع به سه دسته از هزینه‌های آزمایشگاه مطابق فهرست بهای سازمان برنامه و بودجه صحبت می‌شود. دسته اول: مربوط به آزمایش‌های راه‌اندازی است، برای مثال راه‌اندازی تاسیسات ساختمان، آب‌بندی یا قیرگونی. هزینه این آزمایش‌ها در دل ردیف‌های فهرست بها دیده شده است. دسته دوم: مربوط به آزمایش‌های مصالح است، برای مثال آزمایش میلگرد که پیمانکار باید قبل از خرید میلگرد این…

هزینه‌های بالاسری و انواع آن

یکی از مباحث مهم در زمینه مدیریت ادعا مربوط می‌شود به بالاسری هزینه‌های پروژه شامل دو دسته هزینه‌های مستقیم و غیر مستقیم می‌شود. هزینه‌های مستقیم در واقع همان منابع و مصالحی هستند که در طول پروژه مورد استفاده قرار می‌گیرند. هزینه‌های غیر مستقیم، به دو دسته بالاسری عمومی و بالاسری پروژه تقسیم می‌شود؛ بالاسری عمومی را نمی‌توان به پروژه خاصی اختصاص داد مثل هزینه‌های…

اصول پایه تحلیل تاخیرات

در این ویدیو درباره‌ی 5 اصولی که کتاب ترانر برای تحلیل تاخیرات عنوان کرده صحبت می‌شود: فقط تاخیرات در مسیر بحرانی هستند که می‌توانند باعث تاخیر در پروژه شوند هر تاخیری در مسیر بحرانی لزوما باعث تاخیر در پروژه نمی‌شود مسیر بحرانی طولانی‌ترین مسیر روی شبکه فعالیت است مسیر بحرانی می‌تواند شیفت و یا تغییر پیدا کند تاخیر فعالیت و تاخیر پروژه لزوما یکسان…
آگهی استخدام برنامه ریزی و کنترل پروژه
عمومی

آگهی استخدام کارشناس ارشد برنامه ریزی و کنترل پروژه

مجموعه دکتر کلیم  قصد دارد تا جهت ارائه خدمات در حوزه دفتر مدیریت پروژه (PMO)، کارشناس ارشد برنامه ریزی و کنترل پروژه با مشخصات زیر جذب نماید. استخدام برنامه ریزی و کنترل پروژه * مسلط به تهیه برنامه زمانبندی و ارائه گزارشات پیشرفت در زمینه پروژه های ساختمانی * مسلط به تهیه لایحه تاخیرات و آشنا به مباحث مدیریت ادعا * توانایی شناسایی و…
آگهی استخدامآگهی همکاریبرنامه ریزی و کنترل پروژهمدیریت ادعا

نشست مجازی توسعه‌ی کتابخانه‌ی ملی اشیاء BIM، تحولی در صنعت ساختمان

به مناسبت هفته‌ی پژوهش برگزار می‌گردد: نشست مجازی با موضوع توسعه‌ی کتابخانه‌ی ملی اشیاء مدل‌سازی اطلاعات ساخت، تحولی در صنعت ساختمان ارائه توسط تیم پژوهشی دفتر مدیریت پروژه و مدل‌سازی اطلاعات ساخت شریف در این نشست به معرفی پژوهش‌های اخیر در مباحث جدید در حوزه‌ی مدل‌سازی اطلاعات ساخت، معرفی و اهمیت کتابخانه‌ی ملی اشیاء، معرفی مدل کسب و کار کتابخانه‌ی ملی اشیاء، استاندارد توسعه‌ی…

مهم‌ترین منابع آموزشی مدیریت ادعا (Claim management) و آنالیز تأخیرات

در این مطلب جامع قصد داریم مهم‌ترین منابع آموزشی بین‌المللی در مورد مدیریت ادعا، آنالیز تأخیرات و کمی‌سازی تأخیرات و سایر ادعا‌های مالی را معرفی کنیم. این منابع شامل دستورالعمل‌های دولتی، راهنما‌ها، کتاب‌ها و مقالات جامع متخصصین در زمینه مدیریت ادعا می‌شوند. پروتکل تأخیر و اختلال SCL پروتکل تأخیر و اختلال انجمن حقوق احداث انگلستان (SCL) به منظور ارائه ابزاری به طرفین قرارداد برای…
تاخیر همگام (pacing delays)، آگاهانه، عمدی

تاخیر همگام (Pacing delay)

تاخیر همگام (pacing delay) یا تاخیر آگاهانه یا تاخیر عمدی، تاخیری مستقل است که نتیجه یک تصمیم آگاهانه، عمدی و همزمان جهت کاهش سرعت اجرای کار به دلیل بروز تاخیر از سوی طرف اول است. در واقع با تاخیر طرف اول (کارفرما و یا پیمانکار)، برای کارهای طرف دوم شناوری بیشتری ایجاد می‌شود و طرف دوم با علم به اینکه، تاخیر طرف اول در…
پایگاه دانش

تاخیر همزمان واقعی یا True Concurrency

تاخیر همزمان واقعی (True Concurrency) در دستورالعمل AACE 29R-03 و SCL به طور مشابه و به صورت زیر تعریف شده است. “تاخیر همزمان واقعی رخداد دو یا چند رویداد تاخیر در یک زمان است که یک رویداد مربوط به ریسک کارفرما و رویداد دیگر مربوط به ریسک پیمانکار است و اثرات تاخیر در یک زمان یکسان احساس می‌شوند.“ تاخیر همزمان واقعی رخدادی نادر است.…

ارتباط تاخیر همگام (Pacing delay) با تعدیل در پروژه

قبلا در مقاله تاخیر همگام (Pacing delay) به تعریف و حالت‌های مختلف تاخیر همگام، اثرات آن و مقایسه با تاخیر همزمان (concurrent delay) پرداخته شده بود. در مقاله فوق به این نکته اشاره شده بود که اکثر محاکم بین المللی، تاخیر همگام را به رسمیت شناخته‌اند. این موضوع در کشور ما ارتباط مستقیمی با مفهوم تعدیل در قرارداد در پروژه دارد. پرسش شما احتمالا…
همزمانی Literal
پایگاه دانش

تفاوت تاخیر همزمان Literal و Functional

در مورد زمان دقیق وقوع دو یا چند تاخیر که می‌توانند به عنوان تاخیر همزمان درنظر گرفته شوند، دو نظریه متفاوت وجود دارد: تاخیر همزمان Literal تاخیر همزمان Functional همزمانی Literal همزمانی Literal هنگامی اتفاق می‌افتد که دو یا چند رویداد تاخیرساز دقیقا در یک زمان اتفاق بیفتند. به این معنی که در یک زمان شروع شده و در یک زمان نیز به پایان…

تأخیرات همزمان در پروژه‌های ساخت از دیدگاه حقوق بین‌الملل

اصطلاح “تأخیر‌های همزمان” وضعیتی را توصیف می‌کند که بیش از یک تأخیر به طور همزمان اتفاق می‌افتد، که هر یک به تنهایی کل پروژه را به تأخیر می‌اندازد. مسئولیت تأخیر‌های همزمان معمولاً به طرفین قرارداد مانند مالک و پیمانکار نسبت داده می‌شود. این امر اغلب منجر به اختلافاتی در مورد میزان مسئولیت هر یک از طرفین برای تأخیر پروژه می‌شود. عدم توافق بر سر…

تحلیل و بررسی مشکلات رایج در تنظیم قرارداد‌های مشارکت در ساخت مالک-سازنده

یکی از متداول‌ترین روش‌های ساخت ساختمان‌های مسکونی و تجاری در کشور، روش مشارکت در ساخت فیمابین مالک زمین و سازنده است. قرارداد مشارکت در ساخت، یکی از انواع قرارداد‌های مشارکت مدنی است که پس از تصویب قانون زمین شهری در سال 1372 در ایران ظهور و رواج یافت. این قرارداد‌ها به صورت معمول فیمابین مالک زمین و سازنده ساختمان (به عنوان شریک یا سرمایه‌گذار)…
تاخیرات- کلیم- رضا امانی

آیا ممکن است در زمان اولیه قرارداد، تأخیرات از مدت قرارداد بیشتر شود؟

بله! ممکن است. به دلایل مختلف این حالت ممکن است رخ دهد. در ادامه برخی از این موارد بررسی می‌شود. 1- کار‌های فصلی فرض کنید پروژه‌ای در شهر زابل با مدت 90روز از 2 اسفند 1400 تا 31 اردیبهشت 1401 منعقد و برنامه‌ریزی شده باشد. در ادامه یک تأخیر از ابتدا تا 30 فروردین رخ داده است. تنها تأخیر رخ داده در این پروژه…
پایگاه دانش

بررسی تمدید مدت پیمان در قرارداد‌های همسان بین‌المللی طراحی-ساخت

بند‌های قراردادی مربوط به تأخیرات و تمدید مدت پیمان معمولاً به زبان سخت و یا به صورت پراکنده در قرارداد نوشته می‌شوند که ممکن است باعث سوء برداشت طرفین از حقوق و مسئولیت‌هایشان شود. بنابراین عجیب نیست که ضعف در مدیریت قرارداد همواره جزء دلایل اصلی ایجاد اختلاف، ادعا و مناقشه است. هدف این مقاله ارائه دستورالعملی برای مدیریت قرارداد پروژه‌های با روش تحویل…

مدیریت تمدید زمان پروژه در قراردادهای استاندارد ملی و بین‌المللی از نگاه پیمانکار

مدیریت زمان یکی از مهم‌ترین عوامل موفقیت پروژه‌های ساخت است. بسیاری از پروژه‌های ساخت به دلایل مختلف به ضرب‌العجل پروژه نرسیده و دیرتر از موعد مقرر به اتمام می‌رسند. بنابراین برای جلوگیری از وقوع تأخیر باید با رویه‌های مختلف قراردادی که به تمدید زمان پروژه مرتبط هستند آشنا باشیم. علیرغم اینکه معمولا بندهای قراردادی مربوط به تمدید زمان پروژه به صراحت در قرارداد ذکر…
برنامه زمانبندی

آیا مدت برنامه زمانبندی باید به میزان مدت قرارداد باشد؟

آیا برنامه زمانبندی اولیه می‌بایست به میزان مدت قرارداد اولیه تنظیم شده باشد؟ خیر چنین الزامی وجود ندارد. برنامه زمانبندی پروژه می‌توان کمتر و یا مساوی مدت قرارداد اولیه و یا الحاقیه‌های قراردادی تنظیم گردد. مدت قرارداد به منظور اجرای تعهدات طرفین در نظر گرفته می‌شود؛ از این رو ممکن است مدت برنامه زمانبندی کوتاه‌تر از زمان قرارداد تنظیم شده و مدت زمان باقیمانده…
معرفی کتاب راهنمای " تهیه برنامه زمانبندی جهت تهیه لایحه تاخیرات"

معرفی کتاب راهنمای “تهیه برنامه زمانبندی جهت تهیه لایحه تاخیرات”

در ادامه به معرفی کتاب “تهیه برنامه زمانبندی جهت تهیه لایحه تاخیرات” نوشته آقای رضا امانی مدیرعامل شرکت خبرگان کلیم و پیمان ساخت شریف پرداخته می‌شود که به زودی توسط دکترکلیم منتشر خواهد شد. هنگامی که قصد دارید لایحه تاخیرات آماده کنید، اما برنامه زمانبندی وجود ندارد، چه می‌کنید؟؟ اگر برنامه وجود داشته باشد، اما با منطق برنامه‌ریزی و یا قرارداد مغایرت داشته باشد…
برنامه زمانبندی
می تواند در فیدیک سفید

تعاریف “می‌بایست” و “می‌تواند” در فیدیک سفید (به همراه مقایسه با نشریه 4311)

یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که در مدیریت قرارداد‌های همسان داخل کشور وجود دارد، عدم شفافیت کلمات و عبارات ارائه شده در متن قرارداد است که موضوع موجب بروز دعاوی گوناگونی ناشی از تفسیر‌های متفاوت طرفین درگیر در قراراداد شده است. در فرم‌های موافقت‌نامه ارائه شده توسط جامعه بین‌المللی مهندسین مشاور (فیدیک) سعی شده تا حد امکان بخشی از فرآیند مدیریت دعاوی از طریق اعمال…
فیدیک
پایگاه دانش

انتشار اولیه سند چشم انداز و برنامه بلندمدت مدل‌سازی اطلاعات ساخت(BIM) توسط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران

با پایان مراحل تدوین سند چشم‌انداز و برنامه بلندمدت مدل‌سازی اطلاعات ساخت (BIM) در پروژه‌های عمرانی استان تهران و رونمایی از آن در تاریخ 21 تیرماه 1400، بدین وسیله نسخه اولیه سند توسط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران منتشر می‌گردد. دست‌اندرکاران و علاقه‌مندان به موضوع می‌توانند از طریق لینک ذیل فایل الکترونیکی سند را دریافت نمایند: لینک دانلود سند چشم‌انداز و برنامه بلندمدت…
مسئولیت کارفرما در خسارت در پروژه

مسئولیت کارفرما نسبت به خسارات (مسئولیت مدنی در علم حقوق)

در رابطه با مسئولیت مدنی به اختصار می‌توان گفت هرگاه بین دو شخص بدون امضاء قرارداد تعهدی ایجاد شود، از آن به عنوان مسئولیت مدنی یاد می‌شود. برای مثال وقتی دو خودرو با هم تصادف می‌کنند در قبال جبران خسارت نسبت به هم مسئول هستند. (مسئولیت مدنی بر آن‌ها الزام‌آور است). مسئولیت ویژه در باب مسئولیت مدنی، نوعی مسئولیت است که در آن یا…
کتب پنج‌گانه 2017 FIDIC

تغییرات مربوط به مدیریت دعاوی در فیدیک قرمز 2017

مانند بسیاری از شما، ما نیز فرصتی برای بررسی نسخه‌های قرارداد 2017 FIDIC با جزئیات زیاد نداشته‌ایم، زیرا تاکنون به هیچ پروژه‌ای که از آن‌ها استفاده می‌کند، برخورد نکرده ایم. در هر صورت این وضعیت، به تدریج تغییر خواهد کرد. همان طور که این تغییر صورت می‌گیرد، ما باید بدانیم که چه چیزی تغییر کرده و چگونه تغییر کرده است. از آنجا که چنین…
فیدیکمدیریت دعاوی پروژه
تحلیل وقایع حقوقی در پروژه‌ها

دانلود رایگان راهنمای AACE 29R-03 + معرفی آن

در یک پروژه ساخت مدیریت زمان از اهمیت بالایی برخوردار است و تصمیم‌گیری‌های مرتبط با برنامه زمانی به اطلاعات قابل اعتماد و دقیق نیاز دارد. برنامه زمانبندی پروژه باید به طور دقیق محدوده کار را منعکس کند، دارای جزئیات کافی برای نظارت بر پیشرفت باشد، و روابط بین فعالیت‌ها را به گونه‌ای تعریف کند که توالی کارها به درستی نشان داده شود. متاسفانه در…
محمتل‌ترین دعاوی رایج بین کارفرما و پیمانکار در فیدیک قرمز

محتمل‌ترین دعاوی رایج بین کارفرما و پیمانکار در فیدیک قرمز

در فرم قرارداد‌های فیدیک محتمل‌ترین شرایط و سناریو‌هایی که در آن پیمانکاران و کارفرمایان علیه هم ادعا دارند پیش بینی شده است. طبق ‌بند‌های مختلف شرایط و پیشنهاد آیین‌نامه ذکر گردیده که در این پست به صورت خلاصه‌ بند‌ها و شرایط آن را نام برده و در پست‌های بعدی به هر یک از‌بند‌ها و شرایط آن‌ها به تفصیل پرداخته می‌شود. در لیست زیر بر…
فیدیک
ادعای سراسری چیست؟

GLOBAL CLAIM یا ادعای سرجمع چیست؟

انجمن حقوق ساخت انگلیس GLOBAL CLAIM یا ادعای سرجمع را اینگونه تعریف می‌نماید: ادعای سرجمع یکی از مواردی است که در آن پیمانکار به دنبال جبران خسارت برای گروهی از رخداد‌های ریسک کارفرما است، اما ارتباط مستقیم بین خسارت وارده با رخداد‌های منفرد ریسک کارفرما را یا نمی‌تواند نشان دهد و یا نشان نمی‌دهد. در واقع یک ادعای سرجمع معمولاً زمانی اتفاق می‌افتد که…
دعوت به همکاری در مجموعه drclaim
پایگاه دانش

دعوت به همکاری

دعوت به همکاری در مجموعه drclaim این مجموعه جهت تولید محتوا در سایت و شبکه های مجازی از شخصی واجد شرایط زیر دعوت به همکاری می نماید. شرایط: ۱- علاقه مند به یادگیری مباحث مدیریت ادعا ۲- دارا بودن حداقل مدرک کارشناسی در یکی از رشته های فنی و مهندسی ۳- توانایی کار با اینترنت و به اشتراک گذاری مطالب در شبکه های مجازی…
مدیریت دعاوی پروژه
رهرو آن است که تند و پیوسته رود!!!
پایگاه دانش

رهرو آن است که تند و پیوسته رود!!!

  شرکت نوکیا یکی از قدرتمندترین شرکت های دنیا و بزرگترین تولید کننده گوشی های تلفن همراه در جهان بود که اخیرا پس از کاهش ۹۹ درصدی ارزش سهامش توسط شرکت مایکروسافت خریداری شد. در طول برگزاری نشست خبری اعلام فروش این شرکت به مایکروسافت رییس این شرکت گفت:ما بهترین تیم مدیریتی و اجرایی را در اختیار داشتیم، ماهیچ اقدام اشتباهی انجام ندادیم، سخت…
برنامه زمانبندیمدیریت دعاوی پروژه
دانلود ریزمتره صورت وضعیت ساختمان
پایگاه دانش

دانلود ریزمتره صورت وضعیت ساختمان

در ادامه ریز متره صورت وضعیت ساختمان سه طبقه مسکونی به صورت جامع و کامل قرار داده شده است. صورت وضعیت مربوط به این ریز متره در این بخش ارائه شده است. تعداد صفحات: ۵۸ صفحه   لینک دانلود:  ریز متره ساختمان مسکونیو کنترل پروژه.