کلیم در پیمانکاری چیست؟ راهنمایی جامع برای پیمانکاران

 در دنیای پیچیده پروژه‌های عمرانی و ساختمانی، اصطلاحات و مفاهیم متعددی وجود دارند که درک درست آن‌ها می‌تواند به مدیریت بهتر پروژه‌ها و کاهش ریسک‌ها کمک کند. یکی از این مفاهیم کلیدی، «کلیم» است. کلیم یا ادعا، ابزاری حیاتی برای پیمانکاران و کارفرمایان است که به آن‌ها امکان می‌دهد حقوق خود را در برابر تغییرات غیرمنتظره یا مشکلات قراردادی حفظ کنند. این مقاله به…
پایگاه دانش

ماده ۴۸ شرایط عمومی پیمان- متن و تفسیر کامل

ماده ۴۸ شرایط عمومی پیمان یکی از مهم‌ترین مفاد در قراردادهای عمرانی و ساختمانی است که به موضوع خاتمه پیمان پیش از اتمام کارها می‌پردازد. این ماده در شرایطی به کار می‌رود که بدون تقصیر پیمانکار، کارفرما تصمیم به خاتمه دادن به پیمان می‌گیرد. اهمیت این ماده از آن جهت است که از یک سو حقوق پیمانکار را در مواجهه با تصمیمات کارفرما تضمین…
پایگاه دانش

متن ماده 46 شرایط عمومی پیمان و تفسیر کامل آن

ماده ۴۶ شرایط عمومی پیمان یکی از مهم‌ترین بخش‌های قوانین پیمانکاری در پروژه‌های عمرانی است که به کارفرما امکان می‌دهد در شرایط خاصی قرارداد را فسخ کند. این ماده به‌عنوان یکی از ابزار‌های قانونی برای حفظ حقوق کارفرما و جلوگیری از توقف یا کندی پیشرفت پروژه‌ها به کار می‌رود. آگاهی از مفاد ماده ۴۶ و شرایطی که ممکن است منجر به فسخ پیمان شود،…
پایگاه دانش

شرکت پیمان ساخت شریف حامی معنوی دهمین سمپوزیوم مدیران پروژه

کد خبر:140308081 به مناسبت روز جهانی مدیریت پروژه، دهمین سمپوزیوم مدیران حرفه ای پروژه با حمایت انجمن مدیریت پروژه ایران با حضور بیش از 1500 نفر در روز پنجشنبه 10 آبان ماه 1403در مرکز همایش های برج میلاد برگزار خواهد شد. درباره سمپوزیوم مدیران حرفه ای پروژه: موسسه IIL (International Institue for Learning) آمریکا از سال 2004 میلادی، اولین پنجشنبه نوامبر هر سال را…

روش کمی سازی ادعا و ارتباط آن با آنالیز تاخیرات در پروژه

کمی سازی ادعاها یا دعاوی مالی در پروژه‌های ساخت، ارتباط مستقیمی با تحلیل تاخیرات پروژه دارد. دعاوی در پروژه های ساخت به 4 دسته اصلی شامل دعاوی زمانی، دعاوی مالی، دعاوی کیفی و دعاوی معنوی تقسیم می‌شوند. دعاوی مالی به دو دسته دعاوی مالی وابسته به تاخیر (زمان) و دعاوی مالی مستقل از زمان تقسیم می‌شوند. در بخش دعاوی مالی وابسته به تاخیر، ابتدا…
پایگاه دانش

حضور دکتر کلیم در کنگره بین المللی ساخت بیمارستان و مدیریت منابع و تجهیزات

حضور دکتر کلیم در نهمین کنگره تخصصی و ششمین کنگره بین المللی ساخت بیمارستان و مدیریت منابع و تجهیزات کد خبر: 140308013 حضور شرکت دکتر کلیم در سالن همایشهای بین المللی رازی واقع در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در تاریخ 17الی18 مهرماه 1403 از ساعت 8:00 الی 19:00 موضوع کنگره: ساخت بیمارستان و مدیریت منابع و تجهیزات هدف از حضور شرکت دکتر کلیم…
پایگاه دانش

برگزاری سمینار بررسی و تحلیل اسناد پیمان

سمینار بررسی و تحلیل اسناد و مدارک پیمان با همکاری شرکت پیمان ساخت شریف (دکتر کلیم) و مجموعه امور پیمان در سالن همایش های دانشگاه صنعتی شریف در روز پنجشنبه 19 مهر ماه 1403  از ساعت 13:00 الی 19:00برگزار گردید. موضوعاتی که در این سمینار مورد بررسی قرار گرفت شامل دو بخش است: بخش اول که توسط جناب آقای دکتر امین الوانچی (عضو هیات…
پایگاه دانش

گروه تلگرام DrclaimClub راه اندازی شد

کد خبر: 140308012 گروه تلگرام DrclaimClub با توجه به پرسش و پاسخ‌ها و در خواست‌های مکرر از سوی مخاطبین دکتر کلیم به منظور تعامل موثرتر با دست‌اندرکاران این حوزه و برطرف کردن چالش‌های مخاطبین راه‌اندازی شد. در این گروه پرسش و پاسخ‌ها با حضور مدیران و کارشناسان ارشد با جزئیات کامل پاسخ داده خواهد شد.
پایگاه دانش

سخنرانی دکتر الوانچی و مهندس امانی در کنگره بین‌المللی ساخت بیمارستان

سخنرانی دکتر امین الوانچی و مهندس رضا امانی در نهمین کنگره تخصصی و ششمین کنگره بین المللی ساخت بیمارستان و مدیریت منابع و تجهیزات کد خبر 140308011 برگزاری کارگاه مدیریت ادعا درساخت و سازهای بیمارستانی با ارائه دکتر امین الوانچی (عضو هیات علمی گروه مهندسی و مدیریت ساخت دانشگاه صنعتی شریف و رئیس هیات مدیره شرکت پیمان ساخت شریف) و مهندس رضا امانی (مدیر…

تبصره 80 تجدید نظر در نرخ پیمان: کلیم در پروژه‌های عمرانی

چند نکته مهم وجود دارد که باید برای درخواست تجدید نظر در نرخ پیمان مورد توجه قرار گیرد: اول، مطابق با اصلاحیه تبصره ۸۰ قانون بودجه سال ۱۳۹۶، امکان درخواست تجدید نظر در نرخ پیمان وجود دارد، اما تحت شرایط خاص. این موضوع منحصراً در ارتباط با پیمان‌هایی است که از محل اعتبارات عمرانی یا همان تملک دارایی‌های سرمایه‌ای منعقد شده باشند. دوم، درخواست…

هر تاخیر مجاز، قابلیت جبران بار مالی دارد؟

یکی از سوالات پرتکرار مطرح‌شده از مجموعه دکتر کلیم این است که آیا هر تاخیری به عنوان تاخیر مجاز در نظر گرفته می‌شود و آیا امکان جبران بار مالی آن وجود دارد یا خیر؟ در پاسخ باید گفت که ممکن است شرایطی در قرارداد وجود داشته باشد یا اتفاقاتی خارج از پیش‌بینی طرفین رخ دهد که حتی با وجود تاخیر مجاز، جبران مالی آن…

پرداخت هزینه‎‌های تسریع در قراردادهای پیمانکاری

تسریع یا اصطلاحا Acceleration همونطور که از اسمش پیداس به معنای سرعت بخشیدن به اجرای قرارداد از طریق صرف منابع اضافه است به صورت کلی سه نوع تسریع در پروژه‌های ساخت وجود داره: تسریع داوطلبانه یا Voluntary Acceleration زمانی اتفاق میوفته که یک طرف به منظور اتمام کار زودتر از زمان برنامه ریزی شده یا جبران تاخیرهای خودش فعالیت های مربوط به خودش رو…

تحمیل خسارت به پیمانکار بدون وجود تاخیر

یک پروژه میتونه در مدت اولیه قرارداد یا زودتر از اون به اتمام برسه ولی پیمانکار با ضرر و زیان زیادی مواجه بشه در این ویدیو با ذکر یک مثال این موضوع را تشریح کرده ایم: یک پروژه ممکن است در مدت تعیین‌شده در قرارداد یا حتی زودتر از آن به پایان برسد، اما پیمانکار با ضرر و زیان قابل توجهی مواجه شود. برای…

تمدید پروژه بدون تحلیل تاخیرات

ممکن است در پروژه شما نیز چنین اتفاقی رخ داده باشد که تنها با نامه‌ای از تأمین اجتماعی یا تمدید قرارداد، پروژه به طور رسمی تمدید شده باشد. در این شرایط می‌توان این برداشت را داشت که اعتقادی به برنامه زمان‌بندی وجود ندارد. در واقع، وقتی برنامه‌ای مشخص در دسترس نیست، نمی‌توان تاخیری را در طول مدت تمدید شناسایی کرد، مگر در ارتباط با…

مهلت پاسخگویی به اسناد در پروژه های ساخت

یکی از نکات کلیدی در پیشگیری و حل‌وفصل ادعاها، تعیین مهلت مشخص برای پاسخ به اسناد پروژه در قرارداد است. مهلت پاسخگویی به اسناد و مدارک، نقشی بسیار مهم و تأثیرگذار در کاهش چالش‌های میان طرفین دعوی ایفا می‌کند. باید به این نکته توجه داشت که تعیین مهلت در خصوص اسناد مختلف می‌تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال، مهلت پاسخگویی به یک سند مانند…
پایگاه دانش

روش‌های سنجش اختلال

پروژه‌های صنعت ساخت عمدتا با هزینه‌ای بیش از هزینه‌ی تخمین زده شده اولیه به پایان می‌رسند که این موضوع می‌تواند به دلیل وجود اختلال (Disruption) و یا تاخیر (Delay) از جانب کارفرما و یا پیمانکار باشد. در ادامه به روش‌های توصیه شده توسط سازمان‌هایی مانند SCL و AACEI جهت سنجش اختلال رخ داده، می‌پردازیم. افزایش نگرانی‌ها پیرامون اختلال‌های پروژه منجر شده که در پروتکل‌…
پایگاه دانش

مقایسه روش‌های تحلیل تأخیرات

روش‌های زیادی در محاکم قضایی برای نشان دادن بحرانی بودن یک عامل تاخیری در برنامه زمان‌بندی پروژه استفاده شده است. در حال حاضر، هیچ روش استانداردی برای تحلیل ادعای تاخیر وجود ندارد. این مقاله ابتدا یک مطالعه موردی فرضی را معرفی کرده است که دارای انواع بسیاری تاخیر است که ممکن است پیمانکاران در یک پروژه واقعی با آن مواجه شوند. در مرحله بعدی…

علل تاخیر در پروژه‌های بزرگ صنعت ساخت

در این تحقیق به بررسی عملکرد زمانی انواع مختلف پروژه‌های ساختمانی برای تعیین علل تأخیر و اهمیت آن برای هر یک از عوامل پروژه، شامل کارفرما، مشاور و پیمانکار، پرداخته شده است. بررسی میدانی انجام شده شامل 23 پیمانکار، 19 مشاور و 15 کارفرما بوده است که در طول تحقیق هفتاد و سه عامل تاخیر شناسایی شده است. بر اساس نتایج این تحقیق 76…
پایگاه دانش

بررسی نظرات متخصصان مهندسی تحت ادعاهای مختلف صنعت ساخت و نقش‌های حل اختلاف

Examination of Judgements Rendered by Engineering Professionals under Various Construction Claims/Disputes Resolution Roles بندهای قرارداد دعاوی به منظور تنظیم مکانیسم‌های اتخاذ شده برای ردیابی، تسریع، و حل و فصل دعاوی و اختلافات که تحت قراردادهای ساخت و ساز بوجود می آیند، تعیین می‌گردند. این مقاله به بررسی نقش‌های مهندسین متخصص در زمینه مدیریت ادعا می‌پردازد که بر اساس سه مجموعه از استاندارد‌های آمریکای شمالی…
محدودیت در تغییر مقادیر پیمان
پایگاه دانش

محدودیت در تغییر مقادیر پیمان در شرایط عمومی پیمان

محدودیت‌ها در تغییر مقادیر پیمان در شرایط عمومی پیمان به دو بخش افزایش و کاهش مقادیر تقسیم می شوند که به شرح ذیل است: محدودیت افزایش مقادیر قرارداد (افزایش ۲۵ درصد مبلغ اولیه پیمان): در این خصوص مطابق با بند الف ماده ۲۹ شرایط عمومی پیمان (چنانچه پیوست قرارداد باشد)، مهندس مشاور موظف است تغییر مقادیر را محاسبه نماید و پس از تصویب کارفرما…
پایگاه دانش

تعیین سهم الشرکه در قراردادهای مشارکت در ساخت مالک-سازنده

یکی از چالش برانگیز ترین مسائل مطرح در قراردادهای مشارکت در ساخت مالک-سازنده، تعیین میزان سهم الشرکه‌ی طرفین قرارداد مشارکت در ساخت و نحوه‌ی واگذاری سهم الشرکه‌ی سازنده است. این مساله یکی از علل اصلی بروز اختلاف درقراردادهای مشارکت درساخت است. سهم الشرکه متناسب با آورده‌ی طرفین یکی از اصول مشارکت، تناسب سهم الشرکه‌ی طرفین متناسب با ارزش آورده‌ی طرفین است. باید توجه داشت…
روش های آنالیز تاخیرات
پایگاه دانش

آنالیز تاخیرات و انواع روش‌‎های آن تحلیل

با توجه به ماهیت و شرایط پروژه‌های ساخت و ساز، روش‌های زیادی جهت برنامه ریزی و کنترل پروژه‌ در دنیا وجود دارد. در این بین روش‌های مبتنی بر مسیر بحرانی به دلیل مزایای بیشتری که نسبت به سایر روش‌های برنامه ریزی و کنترل پروژه‌های ساخت و ساز دارد، از محبوبیت بیشتری برخوردار هستند. از این جهت فرآیند در نظر گرفته شده در این راهنما…

تورم در پرداخت بدهی پیمانکار – نکته‌ای از خسارت تاخیر تادیه

یکی از مباحث مهم در زمینه محاسبه ضرر و زیان، خسارت تاخیر تادیه اصل بدهی می باشد که عموما با بار مالی زیادی همراه است. عدم رعایت موارد ذکر شده در این ویدئو موجب تحمیل خسارت زیادی به پیمانکاران خواهد شد. شما می توانید جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید. مطابق با ماده 522 قانون آیین دادرسی مدنی، به دلیل…
پایگاه دانش

ضریب منطقه‌ای چیست؟

قیمت‌های مندرج در فهرست بها با توجه به هزینه‌های مناطق شهری تعیین شده است. ضرایب منطقه‌ای جهت محاسبه هزینه در مناطق دورافتاده و غیر شهری استفاده می‌شود. برای اینکه قیمت‌های موجود در فهارس بها عمومیت داشته و در همه جای کشور قابل استفاده باشد و با توجه به اینکه قیمت‌های پایه فهارس بهاء بر اساس انجام عملیات در تهران مورد محاسبه قرار گرفته است،…

مالکیت شناوری

در این ویدیو در خصوص مفهوم مالکیت شناوری صحبت شده است. شناوری نشان‌دهنده حدود مجاز ریسک “risk allowance” تاخیر یک فعالیت است و مالکیت شناوری نشان‌دهنده این است که چه کسی می‌تواند از مزایای استفاده از آن بهره‌مند شود. آیا این کارفرما است که می‌تواند به اندازه‌ی شناوری یک فعالیت، در آن تغییر ایجاد کند یا این پیمانکار است که خودش برنامه زمان‌بندی را…

مقایسه تاخیرات مالی در ایران و دنیا

بررسی تاخیرات پروژه‌ها عموما به دو شکل تاخیرات فنی و مالی در کشورها نجام می شود. تاخیرات فنی در واقع همان تاخیراتی هستند که ناشی از عوامل فنی کار هستند مثل تاخیر در ابلاغ نقشه‌ها یا تاخیر در تحویل و تجهیز کارگاه‌ها، این نوع از تاخیرات با استفاده از روش‌هایی مثل روش‌های مبتنی بر مسیر بحرانی آنالیز می شوند. اما تاخیرات مالی ناشی از…

هزینه‌های آزمایشگاه

در این ویدیو راجع به سه دسته از هزینه‌های آزمایشگاه مطابق فهرست بهای سازمان برنامه و بودجه صحبت می‌شود. دسته اول: مربوط به آزمایش‌های راه‌اندازی است، برای مثال راه‌اندازی تاسیسات ساختمان، آب‌بندی یا قیرگونی. هزینه این آزمایش‌ها در دل ردیف‌های فهرست بها دیده شده است. دسته دوم: مربوط به آزمایش‌های مصالح است، برای مثال آزمایش میلگرد که پیمانکار باید قبل از خرید میلگرد این…

هزینه‌های بالاسری و انواع آن

یکی از مباحث مهم در زمینه مدیریت ادعا مربوط می‌شود به بالاسری هزینه‌های پروژه شامل دو دسته هزینه‌های مستقیم و غیر مستقیم می‌شود. هزینه‌های مستقیم در واقع همان منابع و مصالحی هستند که در طول پروژه مورد استفاده قرار می‌گیرند. هزینه‌های غیر مستقیم، به دو دسته بالاسری عمومی و بالاسری پروژه تقسیم می‌شود؛ بالاسری عمومی را نمی‌توان به پروژه خاصی اختصاص داد مثل هزینه‌های…

اصول پایه تحلیل تاخیرات

در این ویدیو درباره‌ی 5 اصولی که کتاب ترانر برای تحلیل تاخیرات عنوان کرده صحبت می‌شود: فقط تاخیرات در مسیر بحرانی هستند که می‌توانند باعث تاخیر در پروژه شوند هر تاخیری در مسیر بحرانی لزوما باعث تاخیر در پروژه نمی‌شود مسیر بحرانی طولانی‌ترین مسیر روی شبکه فعالیت است مسیر بحرانی می‌تواند شیفت و یا تغییر پیدا کند تاخیر فعالیت و تاخیر پروژه لزوما یکسان…
آگهی استخدام برنامه ریزی و کنترل پروژه
عمومی

آگهی استخدام کارشناس ارشد برنامه ریزی و کنترل پروژه

مجموعه دکتر کلیم  قصد دارد تا جهت ارائه خدمات در حوزه دفتر مدیریت پروژه (PMO)، کارشناس ارشد برنامه ریزی و کنترل پروژه با مشخصات زیر جذب نماید. استخدام برنامه ریزی و کنترل پروژه * مسلط به تهیه برنامه زمانبندی و ارائه گزارشات پیشرفت در زمینه پروژه های ساختمانی * مسلط به تهیه لایحه تاخیرات و آشنا به مباحث مدیریت ادعا * توانایی شناسایی و…
آگهی استخدامآگهی همکاریبرنامه ریزی و کنترل پروژهمدیریت ادعا

نشست مجازی توسعه‌ی کتابخانه‌ی ملی اشیاء BIM، تحولی در صنعت ساختمان

به مناسبت هفته‌ی پژوهش برگزار می‌گردد: نشست مجازی با موضوع توسعه‌ی کتابخانه‌ی ملی اشیاء مدل‌سازی اطلاعات ساخت، تحولی در صنعت ساختمان ارائه توسط تیم پژوهشی دفتر مدیریت پروژه و مدل‌سازی اطلاعات ساخت شریف در این نشست به معرفی پژوهش‌های اخیر در مباحث جدید در حوزه‌ی مدل‌سازی اطلاعات ساخت، معرفی و اهمیت کتابخانه‌ی ملی اشیاء، معرفی مدل کسب و کار کتابخانه‌ی ملی اشیاء، استاندارد توسعه‌ی…

مهم‌ترین منابع آموزشی مدیریت ادعا (Claim management) و آنالیز تأخیرات

در این مطلب جامع قصد داریم مهم‌ترین منابع آموزشی بین‌المللی در مورد مدیریت ادعا، آنالیز تأخیرات و کمی‌سازی تأخیرات و سایر ادعا‌های مالی را معرفی کنیم. این منابع شامل دستورالعمل‌های دولتی، راهنما‌ها، کتاب‌ها و مقالات جامع متخصصین در زمینه مدیریت ادعا می‌شوند. پروتکل تأخیر و اختلال SCL پروتکل تأخیر و اختلال انجمن حقوق احداث انگلستان (SCL) به منظور ارائه ابزاری به طرفین قرارداد برای…
تاخیر همگام (pacing delays)، آگاهانه، عمدی

تاخیر همگام (Pacing delay)

تاخیر همگام (pacing delay) یا تاخیر آگاهانه یا تاخیر عمدی، تاخیری مستقل است که نتیجه یک تصمیم آگاهانه، عمدی و همزمان جهت کاهش سرعت اجرای کار به دلیل بروز تاخیر از سوی طرف اول است. در واقع با تاخیر طرف اول (کارفرما و یا پیمانکار)، برای کارهای طرف دوم شناوری بیشتری ایجاد می‌شود و طرف دوم با علم به اینکه، تاخیر طرف اول در…
پایگاه دانش

تاخیر همزمان واقعی یا True Concurrency

تاخیر همزمان واقعی (True Concurrency) در دستورالعمل AACE 29R-03 و SCL به طور مشابه و به صورت زیر تعریف شده است. “تاخیر همزمان واقعی رخداد دو یا چند رویداد تاخیر در یک زمان است که یک رویداد مربوط به ریسک کارفرما و رویداد دیگر مربوط به ریسک پیمانکار است و اثرات تاخیر در یک زمان یکسان احساس می‌شوند.“ تاخیر همزمان واقعی رخدادی نادر است.…

ارتباط تاخیر همگام (Pacing delay) با تعدیل در پروژه

قبلا در مقاله تاخیر همگام (Pacing delay) به تعریف و حالت‌های مختلف تاخیر همگام، اثرات آن و مقایسه با تاخیر همزمان (concurrent delay) پرداخته شده بود. در مقاله فوق به این نکته اشاره شده بود که اکثر محاکم بین المللی، تاخیر همگام را به رسمیت شناخته‌اند. این موضوع در کشور ما ارتباط مستقیمی با مفهوم تعدیل در قرارداد در پروژه دارد. پرسش شما احتمالا…
همزمانی Literal
پایگاه دانش

تفاوت تاخیر همزمان Literal و Functional

در مورد زمان دقیق وقوع دو یا چند تاخیر که می‌توانند به عنوان تاخیر همزمان درنظر گرفته شوند، دو نظریه متفاوت وجود دارد: تاخیر همزمان Literal تاخیر همزمان Functional همزمانی Literal همزمانی Literal هنگامی اتفاق می‌افتد که دو یا چند رویداد تاخیرساز دقیقا در یک زمان اتفاق بیفتند. به این معنی که در یک زمان شروع شده و در یک زمان نیز به پایان…

تأخیرات همزمان در پروژه‌های ساخت از دیدگاه حقوق بین‌الملل

اصطلاح “تأخیر‌های همزمان” وضعیتی را توصیف می‌کند که بیش از یک تأخیر به طور همزمان اتفاق می‌افتد، که هر یک به تنهایی کل پروژه را به تأخیر می‌اندازد. مسئولیت تأخیر‌های همزمان معمولاً به طرفین قرارداد مانند مالک و پیمانکار نسبت داده می‌شود. این امر اغلب منجر به اختلافاتی در مورد میزان مسئولیت هر یک از طرفین برای تأخیر پروژه می‌شود. عدم توافق بر سر…

تحلیل و بررسی مشکلات رایج در تنظیم قرارداد‌های مشارکت در ساخت مالک-سازنده

یکی از متداول‌ترین روش‌های ساخت ساختمان‌های مسکونی و تجاری در کشور، روش مشارکت در ساخت فیمابین مالک زمین و سازنده است. قرارداد مشارکت در ساخت، یکی از انواع قرارداد‌های مشارکت مدنی است که پس از تصویب قانون زمین شهری در سال 1372 در ایران ظهور و رواج یافت. این قرارداد‌ها به صورت معمول فیمابین مالک زمین و سازنده ساختمان (به عنوان شریک یا سرمایه‌گذار)…
تاخیرات- کلیم- رضا امانی

آیا ممکن است در زمان اولیه قرارداد، تأخیرات از مدت قرارداد بیشتر شود؟

بله! ممکن است. به دلایل مختلف این حالت ممکن است رخ دهد. در ادامه برخی از این موارد بررسی می‌شود. 1- کار‌های فصلی فرض کنید پروژه‌ای در شهر زابل با مدت 90روز از 2 اسفند 1400 تا 31 اردیبهشت 1401 منعقد و برنامه‌ریزی شده باشد. در ادامه یک تأخیر از ابتدا تا 30 فروردین رخ داده است. تنها تأخیر رخ داده در این پروژه…
پایگاه دانش

بررسی تمدید مدت پیمان در قرارداد‌های همسان بین‌المللی طراحی-ساخت

بند‌های قراردادی مربوط به تأخیرات و تمدید مدت پیمان معمولاً به زبان سخت و یا به صورت پراکنده در قرارداد نوشته می‌شوند که ممکن است باعث سوء برداشت طرفین از حقوق و مسئولیت‌هایشان شود. بنابراین عجیب نیست که ضعف در مدیریت قرارداد همواره جزء دلایل اصلی ایجاد اختلاف، ادعا و مناقشه است. هدف این مقاله ارائه دستورالعملی برای مدیریت قرارداد پروژه‌های با روش تحویل…
keyboard_arrow_up

کارگاه شیوه‌های حل اختلاف جایگزین رسیدگی‌‌های قضایی در صنعت احداث (ADR) - 3 بهمن

X
مشاوره با کارشناس