در این بخش می توانید سوالات خود را درحوزه مدیریت قرارداد، مدیریت دعاوی، حوزه لایحه تاخیرات، حوزه مدیریت پروژه و حوزه برنامه‌ریزی و کنترل پروژه مطرح بفرمایید تا در اسرع وقت توسط متخصصان این حوزه پاسخ داده شده و به صورت یک مقاله منتشر گردد.

در ذیل این فرم نیز می‌توانید به پاسخ‌های اخیر به سوالات برخی از همکاران دسترسی داشته باشید

اطلاعات تماس شما به صورت اختیاری قرار داده شده است تا در صورت پاسخ به سوال شما به شما خبر داده شود.

شاید سوال شما هم باشد!

نحوه اجرای حکم علیه کارفرمای دولتی در مطالبه خسارت تأخیر تأدیه و توقیف اموال

متن سوال:

با توجه به این که در بسیاری از موارد قرارداد پیمان فی مابین پیمانکار و کارفرمای دولتی منعقد می‌شود سوال این است که چنان چه پیمانکار در طرح دعوی خود علیه کارفرما پیروز شود آیا امکان مطالبه خسارت تأخیر تأدیه و نیز توقیف اموال بابت حکم قطعی دادگاه از کارفرمای دولتی وجود دارد؟

پرسش و پاسخ پروژه ساخت
سوالات مطرح

محاسبه ضرر و زیان وارده به دلیل تغییر در ارزشهای وزنی قرارداد و برنامه زمانبندی پروژه

متن سوال:

باسلام و عرض خسته نباشید.قراردادی داریم به مدت ۶ ماه و مبلغ ۳۰ میلیارد تومان.این قرارداد شامل اجرای ۱۰۰ عدد فعالیت اجرایی مشابه ولی در شهرستان های مختلف می باشد که البته خودمان هم میدانیم در تعیین درست مدت اولیه پیمان کوتاهی شده است .در این قرارداد طوری عمل شده که برای هر جزء این پیمان یک تحویل زمین و یک تحویل موقت انجام شود.یعنی درصورت اجرای کل کار ۱۰۰ تحویل زمین و صد تحویل موقت داشته باشیم.تقریبا ۴۹ جزء کار انجام شده و ۵۱ جزء دیگر به دلیل اینکه تحت مالکیت کارفرما نیست تحویل نشده است. به لحاظ زمانی هم در ماه بیستم از قرارداد قرار داریم. این تطویل مدت به دلایلی مثل عدم مالکیت زمین توسط کارفرما، معارض و....اتفاق افتاده است.خود ما آمدیم و از تناسب گیری استفاده کردیم .مثلا گفتیم هر قسمت از کار ۰.۰۱ مدت اولیه است.یعنی اگر امروز کارراتحویل زمین کردیم فردا میبایست پیمانکار را تمام کرده باشد و تحویل موقت انجام شود.وبرای ۴۹ زمین تحویلی این کارانجام شد.مشکل ما بیشتر درشکل محاسبه ۵۱ زمینی است که تحویل نشده . خواستم ببینم اگر نظر خاصی در این مورد دارید که به نحوه رسیدگی بهتر تاخیرات کمک بکنه استفاده کنیم. موضوع قراردادفوق یک موضوع واقعی هستش که بنده و همکارانم در کمیسیون تاخیرات با اون درگیر هستیم.

پرسش و پاسخ پروژه ساخت
سوالات مطرح

مدت مجاز برای رسیدگی توسط کارفرما و مشاور به صورت وضعیتهای پیمانکار در دوره های بیشتر از یک ماه چه میزان است؟

متن سوال:

سلام وقت بخیر در محاسبه مدت رسیدگی صورت وضعیت در صورت وضعیت های بالای یک ماه (مثلا ۶۷ روزه) طبق فرمول بخش نامه ۱۳۰۰ سال۶۱ مدت مجاز رسیدگی به صورت وضعیت های یک ماه در فرمول چند روز میباشد

پرسش و پاسخ پروژه ساخت
سوالات مطرح

آیا تمدیدهای پیمان (قرارداد) میتواند از مدت اولیه پیمان بیشتر باشد؟ قرارداد تا چند بار میتواند تمدید شود؟

متن سوال:

سلام وادب واحترام خدمت جناب دکتر
سوالم اینه ازخدمتتون
آیا مدت زمان تمدیدهای بعدی پیمان میتونه از مدت زمان قبلی اون بیشترباشه؟ مثلا مدت زمان تمدیددوم از تمدیداول؟ واینکه ی پروژه قانونا تا چندمرحله ظرفیت تمدید داره؟
اگه ماده یاتبصره یابندقانونی نشریه یابخشنامه ای درخصوص مواردمذکور هست مبذول فرمایید
ممنون وسپاسگذارم

پرسش و پاسخ پروژه ساخت
سوالات مطرح

راهکار مناسب برای جبران خسارات وارده به دلیل فشار ناظر (مشاور) و کارفرما

متن سوال:

سلام من یه قرارداد ابنیه داشتم ۳۰۰ میلیون ولی با فشار ناظر و کارفرما ۶۰۰ میلیون هزینه شده و آنکه اون ۳۰۰ اضافه در سال۴۰۲ انجام شده است به نظر شما واسه اضافه هزینه متمم یا الحاقیه یا قرارداد جدید ببندم و اینکه از فهرست بها ۴۰۲ باید استفاده بشه یا ۴۰۱
ممنونم

پرسش و پاسخ پروژه ساخت
سوالات مطرح

دوره صورت وضعیت کمتر از 30 روز است. تاخیر مالی آن چگونه برآورد میگردد؟

متن سوال:

با سلام در پروژه ای کارفرما جهت خارج کردن پول صورت وضعیت صوری بابت دوره کاری 2 روزه پیمانکار را تایید کرده ولی پرداخت ان به پیمانکار را با تاخیر 65 روز انجام داده است.طبق فرمول های موجود و مبلغ اولیه پیمان و مدت ان زمان تاخیر مجاز حاصل از تاخیر در عدم پرداخت عددی نزدیک به 900 روز می گردد. ایا پیمانکار می تواند مدعی این عدد گردد. ممنون میشوم راهنمایی نمایید.

پرسش و پاسخ پروژه ساخت

آیا شرایط عمومی پیمان (نشریه 4311) و ماده 48 (خاتمه پیمان) در قرارداد غیر عمرانی من نافذ است؟

متن سوال:

سلام ضمن تشکر از مطالب مفیدتون. شرکت ما یک قراردادی رو با یکی از شرکت های برق منطقه ای منعقد کرده که در اون قرارداد شرایط عمومی پیمان منظور نشده البته در قرارداد گفته نشده که شرایط عمومی پیمان نافذ نیست. پروژه غیر عمرانی هستش و بصورت پی سی اجرا شده . و همچنین پی سی بودن پروژه هم صراحتا اعلام نشده- میخواستم بدون باتوجه به عدم پرداخت صورت وضعیت بیشتر از 90 روز آیا پیمانکار ( که شرکت ما هستش) میتونه درخواسته خاتمه بده ؟ و راهش چیه؟

پرسش و پاسخ پروژه ساخت

کدام زمان مبنای بررسی تاخیرات مالی است؟ تاریخ خاتمه پیمان (ماده 48) یا زمان ارائه لایحه تاخیرات

متن سوال:

سلام وقت شما بخیر، سوالی داشتم
به طور مثال یک قراردادی در سال 1398 بسته شده 2 تا صورت وضعیت موقت و یک صورت وضعیت قطعی پیمانکار داده است، کارفرما فقط ص و 2 را پرداخت کرده ولی هنوز ص و 1 و قطعی پرداخت نشده؛ قرارداد هم 48 شده و هم تحویل قطعی شده است .پیمانکار لایحه تاخیرات ارائه کرده ، الان بابت عدم پرداخت ص و 1 و قطعی که پرداخت نشده چه زمانی را بایستی به عنوان تاخیر کارفرما لحاظ کرد؟ زمان ارائه لایحه ؟ویا تاریخ 48 پیمانکار؟
با تشکر از شما

پرسش و پاسخ پروژه ساخت
سوالات مطرح

رویه مناسب جهت تحلیل تاخیرات پروژه (رویکرد حقوقی یا رویکرد فنی برای آنالیز تاخیرات؟)

متن سوال:

در پروژه ای که قرارداد فقط تا مرحله دیوارچینی بوده است، کارفرما در بررسی قسمت فنی لایحه تأخیرات، فقط مواردی از تأخیرات فنی را قبول میکند که بر زمان عملیات اجرایی تأثیر گذار بوده است. (در صورتی که فعالیت پیش نیاز عملیات دیگر و یا کار جدید باشد)
اما در همین پروژه فعالیتی ناچیز (در حد 50 مترمربع دیوارچینی) به دلیل عدم وجود نقشه و طی مکاتبات زیاد پس از حدود 400 روز ابلاغ و اجرا گردیده است. اما کارفرما و مشاور به استناد اینکه این فعالیت پیش نیاز فعالیت دیگری نیست و در زمان ابلاغ نقشه، پیمانکار درگیر فعالیت های به تأخیر افتاده بوده است، تأخیرات حادث شده را مجاز ندانسته و رد میکند. در توجیه این مسئله، تیم کنترل پروژه پیمانکار، استدلال حقوقی کرده اما کارفرما اصرار به ادله فنی دارد. لطفا راهنمایی بفرمایید. باتشکر

پرسش و پاسخ پروژه ساخت

نحوه جبران آثار تغییر قیمت ارز در پیمان‌های فاقد تعدیل

متن سوال:

آیا پیمان‌های با موضوع انجام کارهای خدماتی، مشمول بخشنامه شماره 53024/ 92 مورخ 23/ 06/ 1392 با موضوع «نحوه جبران آثار تغییر قیمت ارز در پیمان‌های فاقد تعدیل» می شوند؟

پرسش و پاسخ پروژه ساخت

پرداخت مابه‌التفاوت ناشی از تغییرات نرخ ارز

متن سوال: آیا درصورت استفاده از ضوابط بخشنامه جدید در قراردادهای منعقده بر اساس بخشنامه شماره 142825/ 100 مورخ 24/ 8 /1385 و بخشنامه شماره 6405/ 100 مورخ 4/ 2/ 1389 هم بایستی، مابه‌التفاوت به صورت کامل حذف گردد (موضع ردیف 8 بخشنامه) و هم در تعیین مبلغ ناخالص کارکرد اقلام مشمول دریافت مابه‌التفاوت سر گردند (طبق بند 2 – 1)؟
پرسش و پاسخ پروژه ساخت

اضافه بها نسبت به آزمایش در تعرفه خدمات ژئوتکنیک و مقاومت مصالح

متن سوال: در فصل اول تعرفه خدمات ژئوتکنیک و مقاومت مصالح سال 1391، در شرح ردیف‌های 10508 تا 10518 و 010719 تا 010730 و 010801 تا 010806 و 011005، 011302 و 011303 آیا عبارت «اضافه بها نسبت به آزمایش» صحیح است؟
پرسش و پاسخ پروژه ساخت

یا قراردادهای تعاونی مسکن مشمول قانون مالیات بر رزش افزوده هستند؟

متن سوال: با توجه به آن که در قانون مالیات بر ارزش افزوده، بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های مربوط به آن در خوص اعمال مالیات یاد شده برای پیمانکاران و مشاورانی است که طرف قرارداد دستگاه‌های اجرایی می‌باشند، «آیا قراردادهای تعاونی مسکن (که در زمره دستگاه‌های اجرایی نمی باشد) مشمول این مالیات هستند یا خیر؟
پرسش و پاسخ پروژه ساخت

لحاظ کردن 3 درصد مالیات بر ارزش افزوده در شاخص‌های تعدیل

متن سوال: آیا 3 درصد مالیات بر ارزش افزوده در شاخص‌های تعدیل 1387 و 1388 لحاظ گردیده یا خیر؟ در ضمن پیمانکارانی که قراردادهای آنان قبل از اجرای قانون مالیات بر ارازش افزوده (1/ 7/ 87) منعقد گردیده و بخشی از کار را هم قبل از تاریخ 1/ 7/ 87 انجام داده‌اند، آیا به آن بخش از کارکرد پیمانکار، که بعد از تاریخ 1/ 7/ 87 انجام شده، 3 درصد مالیات بر اارزش افزوده تعلق می‌گیرد؟
پرسش و پاسخ پروژه ساخت

عوارض شهرداری از صورت وضعیت ها

متن سوال: از برخی صورت کارکردهای پیمانکاری مبلغ 0/5 درصد به عنوان حق‌السهم شهرداری کسر می‌گردد که بنا به اعلام ذیحساب دلیل آن پرداخت برخی از صورت وضعیت‌ها از محل طرح‌های استانی است، در صورتی که کسر مبلغ مذکور از محل بودجه طرح‌های ملی انجام نخواهد شد، آیا کسر مبلغ مذکور قانونی است؟
پرسش و پاسخ پروژه ساخت

در صورتی که در سطوح نقشه‌ای منضم به پیمان تغییری در حین اجرای کار ایجاد می‌شود،‌مبلغ پرداخت قطعی به پیمانکار چگونه خواهد بود؟

متن سوال:

قراردادی با پیمانکار جهت ساخت بازداشتگاه بر اساس بخشنامه شماره 142825/ 100 مورخ 24/ 8/ 1385 انعقاد شده است که ابعاد بنا 84 × 83 در یک طبقه بوده که دو عدد هواخوری به ابعاد 65 × 13 و یک عدد هواخوری به ابعاد 59 × 13 متر در ساختمان مذکور وجود داشته است.
طبق توضیح بند (ب) ماده 11 بخشنامه یادشده در مورد نحوه اندازه‌گیری سطوح زیربنا و اینکه سطوح این هواخوری‌ها بیشتر از 2 مترمربع بوده قرارداد با متراژ 4805 مترمربع بسته شده که سطوح یادشده از سطح زیربنا کم شده است. در ضمن پوشش سقف هواخوری‌ها به صورت شبکه و پوشش فنس طبق نقشه پیوستی بوده که در زمان اجرا دستور حذف آن داده شده، با توجه به اینکه در صورت وضعیت به پیمانکار تنها بابت اجرای حدود 2457 متر مربع هواخوری‌ها طبق فهرست بها فقط هزینه کفسازی پرداخت شده است پیمانکار اعلام داشته است چون دیوار پیرامونی هواخوری و کف آن را اجرا نموده و هنگام برگزاری مناقصه کلیه و نقشه‌ها از جمله سقف هواخوری را مهر و امضا کرده متراژ قابل پرداخت باید 7300 متر مربع باشد و سقف برابر دستورالعمل بخاطر عدم اجرا کسر شود، اینک نحوه پرداخت فضای هواخوری ها به چه صورت است؟

پرسش و پاسخ پروژه ساخت

نحوه اعمال 3 درصد مالیات بر ارزش افزوده صورت وضعیت‌های پیمانکاران و صورتحساب های مربوط به حق‌الزحمه مهندسین مشاور به چه صورت است؟

متن سوال:

نحوه اعمال 3 درصد مالیات بر ارزش افزوده صورت وضعیت‌های پیمانکاران و صورتحساب های مربوط به حق‌الزحمه مهندسین مشاور به چه صورت است؟

پرسش و پاسخ پروژه ساخت

خرید مجدد مصالح از همان اعتبار قبل تا پایان اجرای پروژه قابل انجام است؟

متن سوال: مصالحی که به استناد اجرایی ماده 81 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت به شماره 4147/ ت 20309 ه مورخ 4/ 2/ 81 خریداری و در اختیار پیمانکاران قرار داده شده، پس از ورود به کارگاه اولیه صورت وضعیت شرکت منظور و مبالغ بدهی پیمانکاران از بابت خرید مصالح مزبور از صورت وضعیت ‌ها کسر می‌شود. آیا پس از واریز وجه خرید مصالح، مجدداً‌خرید مصالح از همان اعتبار و تا پایان اجرای پروژه قابل انجام است یا این که فقط برای یکبار می‌توان این خرید را انجام داد؟
پرسش و پاسخ پروژه ساخت

امور ساختمانی باعنوان آیین نامه تضمین برای معاملات دولتی به کدام رشته از کارها اطلاق میگردد؟

متن سوال:

عبارت «امور ساختمانی» در اصلاحیه شماره 20071/ ت 20980 هـ مورخ 24/ 4/ 1383 بند «ب» ماده 5 مصوبه شماره 42956/ 284931 هـ مورخ 11/ 2/ 1382 با عنوان آیین‌نامه تضمین برای معاملات دولتی به کدام رشته از کارها اطلاق می‌گردد؟

keyboard_arrow_up

دوره "شناسایی و کمی‌سازی خسارات در پروژه + نحوه تهیه لایحه ضرر و زیان" - 17 و 18 بهمن

X
مشاوره با کارشناس