در یک پروژه ساخت مدیریت زمان از اهمیت بالایی برخوردار است و تصمیم‌گیری‌های مرتبط با برنامه زمانی به اطلاعات قابل اعتماد و دقیق نیاز دارد. برنامه زمانبندی پروژه باید به طور دقیق محدوده کار را منعکس کند، دارای جزئیات کافی برای نظارت بر پیشرفت باشد، و روابط بین فعالیت‌ها را به گونه‌ای تعریف کند که توالی کارها به درستی نشان داده شود. متاسفانه در اغلب پروژه‌ها برنامه زمانبندی به درستی تهیه نمی‌شود و برای مدیریت صحیح زمانی، نیاز به برنامه‌ریزی مجدد وجود دارد. از منظر ادعاها و اختلافات قراردادی نیز، برنامه‌های ضعیف تهیه‌شده ابزار قابل اعتمادی برای اندازه‌گیری میزان و مسئولیت تاخیرها، فراهم کردن مبنایی برای تمدید زمان، یا شناسایی نیاز به تسریع زمان‌بندی، به منظور کاهش اثرات تاخیرها ارائه نمی‌کنند.

برای رسیدگی به این مشکلات و آنالیز تاخیرات (تهیه لایحه تاخیرات) نظامی به نام «آنالیز حقوقی برنامه زمانی» یا همان Forensic Schedule Analysis ایجاد شده که به مطالعه و بررسی رویدادها برای تحلیل تاخیرات زمانی می‌پردازد. آنالیز حقوقی برنامه زمانی به طور کلی به بررسی، کمی‌سازی و تخصیص مسئولیت تاخیر با استفاده از روش مسیر بحرانی بر اساس رویدادهایی که در پروژه اتفاق افتاده، می‌پردازد.

انجمن AACE در زمینه مهندسی، مدیریت زمان و هزینه در تمامی پروژه‌های صنعتی و عمرانی، فعالیت می‌کند. این انجمن راهنما شماره «29R-03»، با موضوع «تحلیل کاربردی دعاوی قانونی و لوایح در حل مسائل حقوقی» ارائه کرده است. هدف از بیان این راهنما، ارائه مرجعی یکپارچه از اصول و دستورالعمل‌های اساسی برای پیاده‌سازی روش CPM (روش مسیر بحرانی) در تحلیل کاربردی دعاوی و لوایح برای حل مسائل حقوقی پیش آمده در پروژه‌های عمرانی و صنعتی به خصوص در رابطه با تاخیرات پیش آمده، می‌باشد.

انجمن AACE در این راهنما توانسته با در نظر گرفتن جنبه‌های فنی در تجزیه و تحلیل، مؤلفه‌های موجود در دعاوی حقوقی مختلف را مورد بررسی قرار دهد. همچنین در این راهنما روش‌های خاصی از بررسی تأخیر مجاز را، (فارغ از قبول یا عدم قبول این روش‌ها توسط دادگاه‌ها یا هیئت‌های دولت) در کشور‌های مختلف جهان، مورد بحث قرار می‌دهد.

هدف از ارائه این راهنما فراهم ساختن مرجعی واحد و یکپارچه از اصول و دستورالعمل‌های فنی برای بکارگیری روش مسیر بحرانی (CPM) در آنالیز حقوقی برنامه زمانی می‌باشد. در این راهنما روش‌های مختلف تحلیل تاخیرات زمانی طبقه‌بندی شده است. شکل زیر سیستم سلسله مراتبی طبقه‌بندی ارائه شده توسط AACE 29R-03 را نشان می‌دهد. باید توجه کنید که این راهنما به صورت کلی به روش‌های گذشته‌نگر آنالیز تاخیرات پرداخته است و روش‌های آینده‌نگر که به صورت پیوسته در پروژه استفاده می‌شوند مورد توجه نبوده است.

مخاطبین این راهنما چه کسانی هستند؟

  • افرادی که در زمینه دعاوی حقوقی و مدیریت برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای پروژه‌ها تخصص دارند
  • اشخاصی که تمامی مؤلفه‌ها و نیاز‌های روش مسیر بحرانی در برنامه‌ریزی را می‌دانند.
  • افرادی که تجربه کاری در زمینه دعاوی مربوط به تأخیرات پروژه را دارا باشند.

تا بتوانند اصطلاحات و رویکرد‌های بیان شده در این راهنما را درک کرده و از آن استفاده بهینه کنند.

محدوده و موضوع اصلی راهنما تحلیل دعاوی حقوقی در پروژهها چیست؟

  • اصول حقوقی مربوطه، در این راهنما تا آنجا مورد بحث قرار می‌گیرند که در انتخاب تکنیک‌ها و مزایا و معایب نسبی آن‌ها تأثیر بگذارد و کمک کند تا بهترین انتخاب صورت پذیرد.
  • این راهنما تنها به عنوان یک راه حل جامع در رابطه با روش‌های مبتنی بر CPM در نظر گرفته نشده است. بلکه برنامه‌های فرآهم شده را به عنوان منبعی اصلی برای تجزیه و تحلیل دعاوی قانونی در نظر می‌گیرد.
  • این راهنما روش‌های تجزیه و تحلیل دعاوی یا سایر توافق‌های متقابل طرفین قرارداد را نادیده نمی‌گیرد.

تحلیل وقایع حقوقی در پروژه‌ها

 برای دانلود AACE 29R-03 کلیک کنید

منبع: موضوع تحلیل دعاوی در سایت AACE

برای عضویت در گروه تلگرامی پرسش و پاسخ های مدیریت ادعا و تاخیرات (کلیک کنید) @drclaim_club

برای مطالعه بیشتر در خصوص آموزش تهیه لایحه تاخیرات می توانید کتابهای زیر را نیز تهیه بفرمایید و یا در دوره شرکت نمایید

برای عضویت در گروه تلگرامی پرسش و پاسخ های مدیریت ادعا و تاخیرات (کلیک کنید) @drclaim_club

جهت خدمات فنی و مشاوره تماس بگیرید – تلفن (دفتر مرکزی): ۲۸۴۲۶۵۲۰  ارتباط مستقیم با کارشناسان: ۶۶۱۶۸۲۱۸

دسته‌ها:
پایگاه دانشمدیریت ادعا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مقالات مرتبط

همپوشانی تاخیرات

نحوه محاسبه همپوشانی تاخیرات فنی، مالی و سایر دلایل تاخیر

یکی از پرتکرارترین پرسش‌ها در خصوص نحوه تهیه و تنظیم گزارش تاخیرات و یا لایحه تاخیرات، نحوه همپوشانی تاخیرات فنی، تاخیرات مالی و سایر تاخیرهای رخداده در پروژه می‌باشد. رویکردهای…
بیش تر بخوانید

آخرین مقالات پایگاه دانش

keyboard_arrow_up

دوره بررسی ابعاد فنی، حقوقی و مالی پروژه‌های مشارکت در ساخت (24 مرداد 1403)- تخفیف ویژه برای 10 نفر 

X