مصالح پای کار چیست؟

مصالح پای کار به مصالحی گفته می‌شود که برای اجرای عملیات قرارداد مورد نیاز است. این مصالح با توجه به برنامه زمانبندی، در طرح جانمایی پروژه یا انبار نگهداری می‌شود و باید طوری نگهداری شوند که قابل اندازه‌گیری از طرف تیم نظارتی باشد.

قطعات پیش ساخته و تجهیزاتی که در اجرای موضوع پیمان، با اجازه کارفرما و زیرنظر مهندس مشاور، در کارگاه‌ها یا کارخانه‌‎های تولیدی خارج ازکارگاه ساخته شده است نیز درحکم مصالح و تجهیزات پای کار به شمار می‌روند.

برای مطالعه بیشتر در خصوص آموزش تهیه لایحه تاخیرات می توانید کتابهای زیر را نیز تهیه بفرمایید و یا در دوره شرکت نمایید

به مصالحی از قبیل شن و ماسه شسته، سیمان، آجر، بلوک، تیرآهن که پیمانکار برای انجام موضوع قرارداد تهیه کرده و تا زمان استفاده در کارگاه انبار می‌کند مصالح پای کار گفته می‌شود.

به طورخلاصه هر نوع مصالحی که پیمانکار برای انجام موضوع قرارداد، پای کار می‌آورد مصالح پای کار است که مقدار مورد نیاز آن قبل از اجرای پروژه توسط پیمانکار برآورد شده است.

مصالح پایکار در فهرست بها

پیوست شماره 1 فهرست بها هر رشته لیست مصالح پای کار موضوع آن فهرست بها را نام برده و قیمت‌گذاری کرده است. مصالح پای کارهم چون سایر فعالیت‌های اجرایی در فهرست بها هر رشته، قیمت‌گذاری شده‌اند. برای دانلود پیوست 1 فهرست بهای سال 1402 مربوط به مصالح پای کار اینجا کلیک کنید.

تعدیل مصالح پای کار

هزینه‌ای که پیمانکار بابت مصالح پای کار پرداخت کرده مشابه سایر هزینه‌ها، مشمول تعدیل می‌شود. هدف از تعدیل، متناسب کردن قیمت‌های قرارداد با قیمت‌های روز است. مبلغ مصالح پای‌کار هر فهرست پایه با شاخص گروهی فصل‌های مربوط به مصالح موردنظر در دوره انجام عملیات اجرایی تعدیل می‌شود. در واقع شاخص تعدیل هر یک از مصالح پایکار، شاخص مربوط به فصلی است که پس از مصرف مصالح، هزینه تهیه آن از آن فصل پرداخت می‌شود. تعدیل قطعی مصالح پای کار نیز مانند سایر آیتم‌های اجرایی محاسبه می‌شود و هزینه پرداخت شده برای تهیه مصالح پایکار توسط پیمانکار در هر دوره‌ای که بوده با ضریب تعدیل قطعی به روز می‌شود.

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

جهت خدمات فنی و مشاوره تماس بگیرید – تلفن (دفتر مرکزی): ۲۸۴۲۶۵۲۰  ارتباط مستقیم با کارشناسان: ۶۶۱۶۸۲۱۸

دسته‌ها: برنامه ریزی و کنترل پروژه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مقالات مرتبط

تأخیرات همزمان و تقسیم خسارت بین پیمانکار اصلی و پیمانکاران فرعی

این مقاله بر موضوع تأخیر همزمان از دیدگاه پیمانکار اصلی-پیمانکار فرعی تمرکز دارد. هنگامی که یک تأخیر همزمان توسط چندین پیمانکار فرعی، یا بین پیمانکار اصلی و سایر پیمانکاران فرعی…
بیش تر بخوانید

ملاحظات تمدید مدت پیمان در تخمین زمان پروژه برای پروژه‌های مشارکت عمومی

مدت پیمان یا مدت اجرای کار، مدت توافق شده بین پیمانکار و کارفرما برای اتمام پروژه در شرایط عادی است. با این حال، اغلب اوقات پروژه‌ها با افزایش زمان مواجه…
بیش تر بخوانید
تاخیرات- کلیم- رضا امانی

آیا ممکن است در زمان اولیه قرارداد، تأخیرات از مدت قرارداد بیشتر شود؟

بله! ممکن است. به دلایل مختلف این حالت ممکن است رخ دهد. در ادامه برخی از این موارد بررسی می‌شود. 1- کار‌های فصلی فرض کنید پروژه‌ای در شهر زابل با…
بیش تر بخوانید

آیا امکان دارد پروژه‌ای از پیشرفت برنامه‌ای جلوتر، ولی تأخیر داشته باشد؟

آیا لزوماً ارتباط مستقیمی بین انحراف از پیشرفت (Deviation) و تأخیر وجود دارد؟ به عبارت دیگر اگر درصد پیشرفت واقعی پروژه از درصد پیشرفت برنامه‌ای بیشتر باشد (انحراف مثبت)، آیا…
بیش تر بخوانید

آخرین مقالات پایگاه دانش