راهنمای AACE 29R-03 اختلال (Disruption) را به دو شکل تعریف کرده است:

  • «اختلال (فعالیت یا رویداد) در پیشرفت منظم یک پروژه یا فعالیت(ها)». در واقع اختلال تاثیری است که یک تغییر بر روی کار معمول گذاشته و عمدتا خود را به صورت تاثیر نامطلوب روی بهره‌وری نیروی کار نشان می‌دهد.
  • «اختلال در برنامه زمانبندی» هر گونه تغییر نامطلوب در برنامه زمانبندی است که ممکن است، و نه لزوما، شامل تاخیراتی در مسیر بحرانی باشد و یا اتمام پروژه را با تاخیر مواجه کند. اختلال می‌تواند شامل تسریع و فشرده‌سازی مدت زمان انجام کار، کار خارج از توالی برنامه‌ریزی شده، انجام عملیات همزمان، انباشته شدن کارها و سایر اقدامات تسریع باشد، اما محدود به آن‌ها نیست.

علاوه بر این پروتکل تاخیر و اختلال SCL نیز اختلال (Disruption) را به این صورت تعریف کرده است:

«اختلال (که متمایز از تاخیر است) تداخل، مانع یا وقفه در روش‌های کاری عادی پیمانکار است که منجر به راندمان کمتر می‌شود.»

بنابراین ادعاهای اختلال مرتبط با کاهش بهره‌وری در انجام فعالیت‌های خاص است. اختلال باعث می‌شود فعالیت‌ها با بهره‌وری برنامه‌ریزی شده قبلی اجرا شوند. هزینه و زیان ناشی از این کاهش بهره‌وری در صورتی که مسئول رخ دادن رویدادهای اختلال طرف دیگر باشد، می‌تواند جبران‌پذیر در نظر گرفته شود.

رویدادهای اختلال می‌توانند با کاهش بهره‌وری به صورت مستقیم بر روی اجرای کارها اثرگذار باشند. برای مثال دسترسی محدود به کارگاه متفاوت با آنچه برنامه‌ریزی شده است، انجام کارهای خارج از توالی برنامه‌ریزی شده، و تغییرات طراحی به صورت مستقیم بر بهره‌وری اثر می‌گذارند. علاوه بر این، پیامدهای ثانویه اختلال نیز می‌توانند بر اجرای کار تاثیر بگذارند. ازدحام نیروی کار، کمرنگ شدن نظارت به دلیل پراکنده بودن گروه‌های کاری، اضافه کاری بیش از حد (که می‌تواند منجر به خستگی شود)، چرخه یادگیری مکرر به علت تغییر زیاد نیروهای کاری و روحیه ضعیف نیروی کار همگی از مواردی هستند که می‌توانند اثرات ثانویه‌ای بر کاهش بهره‌وری داشته باشند.

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

جهت خدمات فنی و مشاوره تماس بگیرید – تلفن (دفتر مرکزی): ۲۸۴۲۶۵۲۰  ارتباط مستقیم با کارشناسان: ۶۶۱۶۸۲۱۸

دسته‌ها: برنامه ریزی و کنترل پروژه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مقالات مرتبط

تأخیرات همزمان و تقسیم خسارت بین پیمانکار اصلی و پیمانکاران فرعی

این مقاله بر موضوع تأخیر همزمان از دیدگاه پیمانکار اصلی-پیمانکار فرعی تمرکز دارد. هنگامی که یک تأخیر همزمان توسط چندین پیمانکار فرعی، یا بین پیمانکار اصلی و سایر پیمانکاران فرعی…
بیش تر بخوانید

ملاحظات تمدید مدت پیمان در تخمین زمان پروژه برای پروژه‌های مشارکت عمومی

مدت پیمان یا مدت اجرای کار، مدت توافق شده بین پیمانکار و کارفرما برای اتمام پروژه در شرایط عادی است. با این حال، اغلب اوقات پروژه‌ها با افزایش زمان مواجه…
بیش تر بخوانید
تاخیرات- کلیم- رضا امانی

آیا ممکن است در زمان اولیه قرارداد، تأخیرات از مدت قرارداد بیشتر شود؟

بله! ممکن است. به دلایل مختلف این حالت ممکن است رخ دهد. در ادامه برخی از این موارد بررسی می‌شود. 1- کار‌های فصلی فرض کنید پروژه‌ای در شهر زابل با…
بیش تر بخوانید

آیا امکان دارد پروژه‌ای از پیشرفت برنامه‌ای جلوتر، ولی تأخیر داشته باشد؟

آیا لزوماً ارتباط مستقیمی بین انحراف از پیشرفت (Deviation) و تأخیر وجود دارد؟ به عبارت دیگر اگر درصد پیشرفت واقعی پروژه از درصد پیشرفت برنامه‌ای بیشتر باشد (انحراف مثبت)، آیا…
بیش تر بخوانید
آیین رونمایی از "سند چشم‌انداز و برنامه بلند مدت پیاده‌سازی مدل‌سازی اطلاعات ساخت (BIM)

آیین رونمایی از سند چشم‌انداز و برنامه بلند مدت پیاده‌سازی مدل‌سازی اطلاعات ساخت (BIM)

آیین رونمایی از “سند چشم‌انداز و برنامه بلند مدت پیاده‌سازی مدل‌سازی اطلاعات ساخت (BIM) ” در پروژه‌های عمرانی استان تهران این سند با هدف تعیین مشخصات، الزامات، امکانات و زیرساخت‌های…
بیش تر بخوانید

آخرین مقالات پایگاه دانش

فهرست
دریافت کدتخفیف خرید محصولات با عضویت و ارسال پیام به اینستاگرام دکترکلیمصفحه اینستاگرام
+