آیا برنامه زمانبندی اولیه می‌بایست به میزان مدت قرارداد اولیه تنظیم شده باشد؟ خیر چنین الزامی وجود ندارد.

برنامه زمانبندی پروژه می‌توان کمتر و یا مساوی مدت قرارداد اولیه و یا الحاقیه‌های قراردادی تنظیم گردد. مدت قرارداد به منظور اجرای تعهدات طرفین در نظر گرفته می‌شود؛ از این رو ممکن است مدت برنامه زمانبندی کوتاه‌تر از زمان قرارداد تنظیم شده و مدت زمان باقیمانده از انتهای برنامه زمانبندی مصوب تا پایان قرارداد جهت ذخیره اطمینان در شرایط بروز رخداد‌های غیرقابل پیش‌بینی در پروژه در نظر گرفته شود. لذا در صورت بروز تأخیر در برنامه زمانبندی مصوب اولیه، برنامه اصلاحی در زمان ذخیره در نظر گرفته شده تهیه و اجرا می‌گردد.

برای مطالعه بیشتر در خصوص آموزش تهیه لایحه تاخیرات می توانید کتابهای زیر را نیز تهیه بفرمایید و یا در دوره شرکت نمایید

برای مثال مدت زمان اولیه قرارداد برابر با 100 روز است و برنامه زمانبندی می‌تواند در 90 روز تنظیم گردد و مدت 10 روز (10درصد زمان قرارداد) به عنوان ذخیره احتیاطی در نظر گرفته شود.

با این وجود کمتر قراردادی در کشور دیده شده است که از این رویکرد در مدیریت پروژه استفاده گردد. با توجه به اینکه اکثریت قرارداد‌های ساخت و ساز کشور با درنظر گرفتن مدت قرارداد و برنامه زمانبندی مساوی تنظیم می‌گردد، در مواجه با شرایطی که برنامه زمانبندی کوناه‌تر از مدت قرارداد باشد، برخی از ابهامات و سوبرداشت‌ها را ایجاد نموده که در ادامه یکی از رایج‌ترین آن‌ها با بیان مثالی تشریح شده است.

فرض کنید در پروژه‌ای، زمان اولیه قرارداد 100 روز و مدت برنامه زمانبندی اولیه 90 روز باشد. دو هفته مانده به پایان زمان قرارداد، نسبت به بررسی تأخیرات براساس برنامه زمانبندی اولیه اقدام شده است. نتایج بررسی تأخیرات نشان می‌دهد که از 50 روز تأخیر ایجاد شده در برنامه زمانبندی مصوب، مدت 30 روز تأخیر مجاز می‌باشد.

در این حالت مدت تمدید پیمان به علاوه مدت اولیه قرارداد با توجه به بند ج ماده 30 شرایط عمومی پیمان (نشریه 4311) چقدر است؟ 130 روز؟ 150 روز؟ خیر. جواب 120 روز است.

برای روشن شدن موضوع شکل زیر را مشاهده نمایید:

آیا مدت برنامه زمانبندی باید به میزان مدت قرارداد باشد؟
آیا مدت برنامه زمانبندی باید به میزان مدت قرارداد باشد؟

در بند ج ماده 30 شرایط عمومی پیمان بیان شده است که مشاور نظر کارفرما را درخصوص تأخیرات مجاز و غیرمجاز به پیمانکار اعلام می‌کند و معادل مدت تأخیر مجاز، مدت پیمان تمدید می‌شود! در این ماده فرض شرایط عمومی این بوده که مدت قرارداد و مدت برنامه زمانبندی یکسان باشد و شرایط را در حالتی که برنامه زمانبندی کار برابر با مدت قرارداد نباشد، مشخص نکرده است. لذا با توجه به ناقص بودن مفاد این بند، متن اصلاح شده پیشنهادی به جای عبارت “معادل مدت تأخیر مجاز، مدت پیمان تمدید می‌شود” به این شرح است که ” مدت تمدید پیمان برابر است با تاریخ پایان پروژه براساس برنامه زمانبندی مصوب به علاوه تأخیرات مجاز منهای تاریخ پایان قرارداد”.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

جهت خدمات فنی و مشاوره تماس بگیرید – تلفن (دفتر مرکزی): ۲۸۴۲۶۵۲۰  ارتباط مستقیم با کارشناسان: ۶۶۱۶۸۲۱۸

دسته‌ها: پایگاه دانش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مقالات مرتبط

ضریب منطقه‌ای چیست؟

پایگاه دانش
قیمت‌های مندرج در فهرست بها با توجه به هزینه‌های مناطق شهری تعیین شده است. ضرایب منطقه‌ای جهت محاسبه هزینه در مناطق دورافتاده و غیر شهری استفاده می‌شود. برای اینکه قیمت‌های…
بیش تر بخوانید

آخرین مقالات پایگاه دانش

آخرین فرصت استفاده از تخفیف 30 درصدی در دوره آنلاین مدیریت ادعاثبت نام
+