معمولا در پروژه‌های کوچک با منابع محدود برنامه زمان‌بندی آپدیت نمی‌شود. در این شرایط روش‌های سنتی تحلیل تأخیرات که به زمان‌بندی به‌روز احتیاج دارند قابل استفاده نیستند. هدف این پژوهش ارائه مدلی است که تنها با استفاده از زمان‌بندی برنامه‌ریزی شده و هزینه‌های ثبت شده در کارگاه، تحلیل تأخیر انجام دهد.

این مطالعه با توسعه روشی برای تخمین بازه‌های زمانی فعالیت‌ها در برنامه زمان‌بندی با استفاده از نمودارهای S-Curve برنامه‌ریزی شده و As-Built شروع می‌شود. سپس از شبیه‌سازی مونته کارلو (Monte Carlo Simulation) برای تولید تعداد بسیار زیادی زمان‌بندی As-Built مطابق با بازه‌های زمانی استفاده می‌شود. در صورت نیاز بازه‌های زمانی با استفاده از یک رویه خاص اصلاح شده تا بتوان زمان‌بندی As-Built جدید ایجاد کرد. از میان برنامه‌های زمان‌بندی ایجاد شده، برنامه‌ای که S-Curve آن بیشترین شباهت به S-Curve برنامه واقعی دارد به عنوان واقع‌بینانه‌ترین گزینه تعیین می‌شود. در نهایت روش as-planned vs as-built برای تحلیل تأخیرات و یافتن فعالیتی (یا فعالیتهایی) که موجب تأخیر شده استفاده شده است. فرآیند شبیه‌سازی در نرم‌افزار Matlab انجام گرفته و برای اطمینان از کارکرد آن در یک پروژه مورد استفاده قرار گرفته است. اجرای این فرآیند اتوماتیک در پروژه تأیید کرد که سیستم ارائه شده به خوبی کار می‌کند. زیرا نمودار s-curve زمان‌بندی as-built تولید شده دقیقا مطابق با برنامه زمان‌بندی واقعی است. بنابراین تهیه زمان‌بندی as-built با روش ارائه شده روشی معقول برای ارائه به دادگاه می‌باشد.

برای مطالعه بیشتر در خصوص آموزش تهیه لایحه تاخیرات می توانید کتابهای زیر را نیز تهیه بفرمایید و یا در دوره شرکت نمایید

پژوهش حاضر محدودیت‌هایی نیز دارد. متخصصان بر این باورند که مشخص کردن بازه‌های زمانی برای فعالیت‌ها می‌تواند تا حدود زیادی وابسته به طرز تفکر افراد و یکجانبه گرایی باشد. برای کاهش اثر این محدودیت، این پژوهش روشی را معرفی کرده است که با مقایسه بین جریان نقدینگی برنامه‌ریزی شده و واقعی یک بازه زمانی معقول مشخص کرده و فضای جستجو برای شبیه‌سازی را اصلاح می‌کند. محدودیت دیگر این است که فرض می‌شود روابط پیشنیازی فعالیت‌ها در شبکه as-built در تمام طول ساخت یکسان باقی می‌ماند. به علت اینکه در سناریوی حاضر اصلا برنامه زمان‌بندی آپدیت نمی‌شود و همچنین در پروژه‌های کوچک روابط پیشنیازی بین فعالیت‌ها عموما در طول پروژه ثابت می‌مانند، فرض ثابت ماندن منطق توالی ساخت معقول است اما باید در پژوهش‌های آتی مورد مطالعه قرار بگیرد.

منبع:

Delay analysis in construction projects with no updated work schedules

تحلیل تأخیرات

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

جهت خدمات فنی و مشاوره تماس بگیرید – تلفن (دفتر مرکزی): ۲۸۴۲۶۵۲۰  ارتباط مستقیم با کارشناسان: ۶۶۱۶۸۲۱۸

برچسب‌ها:
برنامه زمانبندیتحلیل تاخیرات پروژه
دسته‌ها: تاخیرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مقالات مرتبط

آخرین مقالات پایگاه دانش

آخرین فرصت استفاده از تخفیف 30 درصدی در دوره آنلاین مدیریت ادعاثبت نام
+