پس از نام بردن بندهای ادعاهای کارفرما و پیمانکار نسبت به یکدیگر در مقاله قبلی، اینک به تفصیل هر یک از این بندهای فیدیک قرمز را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار میدهیم.
تاخیر در نقشه ها و دستور العمل ها (ماده 1.9):
در صورت احتمال تأخیر یا اختلال در کارها چنانچه نقشه یا دستورالعمل لازم ظرف مدت زمان خاصی که معقول میباشد صادر نگردد، پیمانکار باید مراتب را طی اطلاعیه ای به مهندس مشاور اعلام کند. در اطلاعیه مذکور به جزئیات نقشه ها یا دستورالعمل های لازم، به تاریخ و علت نیاز به نقشه ها یا دستورالعمل ها در تاریخ مزبور و جزئیات ماهیت و مبلغ تأخیر یا اختلال احتمالی ناشی از تأخیر، اشاره خواهد شد.
در صورتی که پیمانکار متحمل تاخیر و یا هزینه هایی ناشی از قصور مهندس مشاور در صدور نقشه ها یا دستورالعمل های اعلام شده ظرف مدت زمان معقول و مندرج در اطلاعیه با جزئیات مستدل شود، پیمانکار میتواند به مهندس مشاور اطلاعیه دیگری ارائه دهد و طبق ماده 20.2 (دعاوی و claim پیمانکاران) نسبت به موارد زیر محق خواهد بود.
در بند 20.2 ادعاهای پرداخت و/یا تمدید زمان (Extension of Time) شرح داده شده است:
اگر هر یک از طرفین فکر کنند که محق پرداخت اضافی توسط طرف دیگر است (در مورد کارفرما، یا کاهش قیمت قرارداد) و/یا به تمدید زمان (درمورد پیمانکار) و یا یک مدت اعلام نواقص (Defection Notification Period) (در مورد کارفرما) تحت هر بند از این شرایط یا در غیر این صورت در رابطه با قرارداد، روش ادعای ذکر شده در ادامه بند 20.2 اعمال می شود.
در هر حال، اگر و تا حدی که قصور مهندس مشاور بدلیل هر گونه اشتباه یا تاخیر پیمانکار شامل اشتباه یا تاخیر در تسلیم هر یک از اسناد پیمانکار باشد، پیمانکار نسبت به تمدید مدت زمان، هزینه یا سود محق نخواهد بود.
حق دسترسی به سایت (بند 2.1):
کارفرما در زمانهای (یا زمان) مندرج در مفاد قرارداد، حق دسترسی به کلیه قسمتهای سایت را به پیمانکار میدهد. حق دخل و تصرف ممکن است منحصر به پیمانکار نباشد. اگر طبق قرارداد، پیمانکار ملزم به داشتن در اختیار داشتن هرگونه سازه، ابزار یا وسیله دسترسی است، باید این کار را در محدوده زمانی و به روش مندرج در پیمان انجام دهد. با این حال، کارفرما میتواند از چنین حق دخل یا تصرفی تا زمان دریافت ضمانت اجرایی از پیمانکار ممانعت به عمل آورد.
اگر چنین زمانی در مفاد قرارداد قید نشده باشد، کارفرما در مدت زمانی که ممکن است لازم باشد تا پیمانکار بتواند مطابق با برنامه عمل کند، میتواند به پیمانکار حق دسترسی و مالکیت آن قسمت از سایت را بدهد. در این مورد اگر برنامه زمانی مشخصی وجود نداشته باشد، برنامه اولیه ارائه شده دربند فرعی 8.3 [برنامه] مد نظر خواهد بود.
اگر پیمانکار در نتیجه عدم موافقت کارفرما در دادن چنین حق یا تصرفی در بازه زمانی دچار تاخیر و یا متحمل هزینه شود، پیمانکار تحت ماده 20.2 [ادعاهای پرداخت و/یا تمدید زمان(Extension of Time)] حق کلیم تمدید زمان و یا پرداخت هزینه به علاوه سود را دارد.
با این حال، اگر عدم موافقت کارفرما به دلیل هرگونه خطا یا تأخیر توسط پیمانکار، از جمله خطا و تأخیر در ارائه اسناد مربوط به پیمانکاری باشد، پیمانکار حق claim تمدید زمان و یا پرداخت هزینه بعلاوه سود را نخواهد داشت.
بند 8.3 در مورد نحوه ارایه برنامه اجرا توسط پیمانکار است. که معمولا با توجه به نرمافزارهایی است که پیشتر در قرارداد ذکر شده است. شرایط ارایه آن به مهندس مشاور که شامل درصد واقعی پیشرفت پروژه و زمانبندی اصلاح شده نیز میباشد. بند 8.3 به تفصیل شرایط برنامهریزی را شرح میدهد که در یک پست مجزا نیاز است که به آن پرداخته شود.